Hakkari'de 'Kadınlar Günü' Kutlaması

Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yöresel kıyafetler giyerek Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti Funda Toprak: 'Hakkari'nin terör olaylarıyla değil, birlik, beraberlik, kültürüyle ve doğa güzellikleriyle anılmasını canı gönülden istiyorum'.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Funda Toprak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yöresel kıyafetler giyerek Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Kentteki bir restoranda düzenlenen etkinliğe yöresel kıyafetlerle katılan Funda Toprak, kadınları tek tek karşılayarak Kadınlar Günü'nü kutladı.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, kadınların huzurlu ve aydınlık bir geleceği hak ettiğini söyledi.

Türkiye ve dünyadaki tüm kadınların gününü kutlayan Toprak, şöyle konuştu:

'Kadınlarımızın azim ve gücüne inanıyorum. Bu azim ve gücün, ülkemizin geleceği için büyük bir potansiyel olduğuna da inanıyorum. Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kadınların oynadığı rol dünya demokrasi tarihine geçecek niteliktedir. Bunu onlara yaptıran demokrasiye inançları ve vatan sevgisiydi. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın, toplumu değiştiren, ülkeye istikamet verendir.'

- 'Hakkari'nin kültürüyle anılmasını istiyorum'

Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen “Gönül Elçileri Projesi' kapsamında kadınlara, çocuklara ve yaşlılara gönüllülerce yardımlar yapıldığını anımsattı.

Bütün Hakkarili kadınları birer 'gönül elçisi' olmaya davet eden Toprak, 'Hakkari’de de hep beraber Gönül Elçileri Projesi'ni geliştirmek istiyorum. Hakkari'nin terör olaylarıyla değil, birlik, beraberlik, kültürüyle ve doğa güzellikleriyle anılmasını canı gönülden istiyorum.' dedi.

Toprak, kent merkezi, ilçeler ve köylerden gelen kadınlarla yerel sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Program sonunda Funda Toprak ve beraberindeki kadınlar, Atatürk Kültür Merkezi'nde, 'Ekşi Elmalar' filmini izledi.
Kaynak: AA