Görele'de Su Toplantısı

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, köylerde içme sularının sağlıklı ve adaletli bir şekilde kullanılması için mutlaka su saati uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ermiş, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Görele Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Su' toplantısında yaptığı konuşmada, KÖYDES projeleriyle köylerde içme suyu yatırımlarına ağırlık verildiğini belirtti.

Köylerde su saati uygulamasının olmamasının beraberinde bazı sorunları da getirdiğine işaret eden Ermiş, şöyle devam etti:

'Görev yaptığım ilçelerde önlem olarak su saati uygulaması getirmeye çalıştım. Köylere hizmet götürme birliğinden otomatik su sayacı uygulaması yapan köy muhtarına bilgisayar hediye ediyorduk. Böylece su sayacı takan köylerimizin sularının arttığını gördük. Bu uygulama sonucunda hem köydeki adaleti, hem de tasarrufu sağlamış olduk. Dolayısıyla su saati uygulaması yapıldığında su kullanan tüketiciden cüzi bir ücret alınırsa köy bütçesinde oluşan ödenekle sistemin işletilmesinde çıkan sıkıntıların çözülmesi noktasında muhtarın elini de güçlendirilmiş olacaktır. Eğer sizler de benimle aynı görüşte olursanız Görele'nin köylerindeki su saati uygulamasıyla hiç bir köy su problemi yaşamayacaktır.'

Toplantıya, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği temsilcileri ile köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA