Fransa'da Fırtına Binlerce Haneyi Elektriksiz Bıraktı

Fransa'da pazar gecesi başlayan ve 600 bin haneyi elektriksiz bırakan Zeus fırtınası sona erdi.

PARİS Fransa'da son yılların en şiddetlisi olduğu belirtilen Zeus fırtınası nedeniyle 45 bin haneye 3 gündür elektrik verilemediği açıklandı.

Pazar gününden itibaren etkili olan ve aşırı yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle Fransa'nın kuzeybatısı ve güneydoğu kesimlerinde büyük hasara neden olan Zeus fırtınasının sona erdiği açıklandı.

Fransa'da elektrik hatları altyapı ve bakımından sorumlu kuruluş Enedis tarafından yapılan açıklamada, pazar gecesi fırtına nedeniyle 600 bin haneye elektrik hizmeti verilemediği ve bu durumun pazartesi günü de devam ettiği belirtildi.

Enedis, elektrik hatlarının ülke genelinde zarar gördüğünü ve yapılan çalışmalar sonrası 500 binden fazla haneye yeniden elektrik verilebildiğini açıklarken, Bretagne ve Auvergne-Rhone-Alpes bölgeleri başta olmak üzere Fransa genelinde hala elektrik verilemeyen ev sayısının 45 bin civarında olduğunu kaydetti.

Salı günü saatteki hızı 193 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Fransa'nın batısı ve kuzeybatısında çok sayıda yerleşim yerinde turuncu alarm verilmişti. Fırtına nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı açıklanmış, Zeus fırtınasının Fransa'da 1999 yılından bu yana görülen en şiddetli fırtına olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA