Fotoğraf Sanatçısı Ercoşkun Açıklaması

'Sergi davetinde bulunan kişilere göre fotoğraflarıma baktıklarında, orada hapsedilen hatıraların içindeki duygularını hala hissedebiliyor olmaları beni tercih etmelerindeki en büyük sebep'.

Fotoğraf sanatçısı Onur Ercoşkun, 'Sergi davetinde bulunan kişilere göre fotoğraflarıma baktıklarında, orada hapsedilen hatıraların içindeki duygularını hala hissedebiliyor olmaları beni tercih etmelerindeki en büyük sebep.' dedi.

Ercoşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafla iç içe bir hayatının olduğunu söyledi.

Eylül ayında Visa Pour L'image fotoğraf gazeteciliği festivalinde Magnum Fotoğraf Ajansı'nın düzenlediği portfolyo görüşmelerine davet edildiğini ve Time Dergisi Uluslararası Fotoğraf Editörü Alice Garbiner ile görüşme şansı bulduğunu aktaran Ercoşkun, görüşme sonucunda çok sayıda uluslararası yayında yer alacak 2 proje şansı yakaladığını dile getirdi. Ercoşkun, projelerin uluslararası arenada yer alacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Ara Güler'den sonra Magnum Fotoğraf Ajansı'na davet edilen ilk Türk fotoğraf sanatçısı olduğunu belirten Ercoşkun, 'Ara Güler'den sonra bu ajansa davet edilen kişi olarak geçmek beni tarif edilmez biçimde gururlandırsa da bu durum bana tahmin ettiğinizden daha büyük bir sorumluluk yükledi.' ifadesini kullandı.

Ercoşkun, ayrıca, 'European Month of Photography'nin (EMOP) Viyana ayağı olan Eyes On'a seçildiğini, yine çeşitli ülkelerden sergi davetleri aldığını dile getirerek, Reclaim Photography Festivali'ndeki karma sergide 4 fotoğrafının yer alacağını söyledi.

Dijitalleşme ile beraber fotoğraf tüketiminin hızlandığına dikkati çeken Ercoşkun, bu koşullara rağmen fotoğraf makinelerinde kullanılan filmin kıymetinin son zamanlarda daha arttığını vurguladı.

Ercoşkun, Türkiye ve yurt dışına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

'Amacı toplumsal sorunlara dikkati çekmek ve içimizdeki güneş ile bu sorunları iyileştirmeye çalışmak olan 'Güneş Ol' isimli bir projeye başlıyorum. Üniversiteleri, fotoğraf dernekleri gibi yerleri gezerek fotoğrafa gönül verenlerle buluşuyorum. Ülkemizden çok sayıda bizi yurt dışında temsil eden fotoğrafçı meslektaşım var. Yurt dışında marka yöneticim Damla Hanım teşviki ile yer almaya başladım. Beni görüşmelere davet eden, sergi davetinde bulunan kişilere göre fotoğraflarıma baktıklarında, orada hapsedilen anın, içindeki duygularını hala hissedebiliyor olmaları beni tercih etmelerindeki en büyük sebep. Kendime bir hedef koymayı uygun bulmuyorum ama yaptığım tüm işlerde ya da izlediğim yolda herkesi dinlesem de kalbimden geçeni yapıyorum.'
Kaynak: AA