Eskişehir Müftüsü Gerek, Seyitgazi İlçesinde Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, Seyitgazi ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Eskişehir Müftüsü Gerek, Seyitgazi İlçesinde Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu
İlk olarak Seyitgazi Müftülüğüne gelen Müftü Gerek, burada Seyitgazi İlçesi Müftüsü Sait Dizen tarafından karşılandı. Seyitgazi ilçesinde görev yapan din görevlilerine toplantı yapan, yaptığı konuşmada, ’’Bulunduğumuz makam sorumluluk makamıdır. İnsanımızın manevi dünyasını inşa etmek ve topluma önderlik yapmak sorumluluk ister. Bu sorumluluğu hep beraber yüklenip en ücra köşede yaşayan insanımıza kadar ulaşacağız’’ diye belirtti.

Daha sonra Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın’ı makamında ziyaret eden Müftü Gerek, ilçe hakkında bilgi aldı. Başkan Kalın tarafından bir ebru tablo hediye edilen Müftü Gerek, öğlen namazında ilçe halkına ’’Müslümanın özellikleri, birlik ve beraberliğin önemi’’ hakkında sohbette bulundu. Daha sonra Kırka Mahallesine geçen Müftü Gerek, Kırka Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu. Müftü Gerek, kursun bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Hafızlık Kur’an Kursu olarak düzenlenebileceğini ve bu doğrultuda gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Seyitgaziye geçen Müftü Gerek, Seyyid Battal Gazi Türbesinde incelemelerde bulundu. Türbe İmamı İbrahim Uygun’dan türbe hakkında bilgi alan ve son olarak Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu’nu makamında ziyaret eden Müftü Gerek daha sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA