Esenyurt'ta Kadınlara Özel Panel Düzenlendi

Esenyurt’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadının İş Gücüne Katılımı ve İstihdam Politikaları” adlı panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, “15 Temmuz’da eşleri ve çocukları ile birlikte ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır” dedi.

Esenyurt'ta Kadınlara Özel Panel Düzenlendi
Esenyurt Belediyesi "Kadının iş gücüne katılımı ve istihdam politikaları" isimli panel Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Düzenlenen panele Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı, İl Kadın Kolları Başkan Vekili Şebnem Taşan Kurt, Esenyurt AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Koç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panel Esenyurt Belediyesi Kültür Akademisi Türk Sanat Musikisi Korosu’nun dinletisi ile devam etti. Ardından protokol konuşmalarının yapılması ile panele geçildi. Panelde Ak Parti hükümetinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ve Kadınlar Günü’nün önemi anlatıldı. Panel sonunda protokol üyeleri ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirildi.

“Bizim için her gün çalışan kadınlar günü”

Kadınlar gününün nasıl ortaya çıktığını anlatan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı Aytan, “Bizim için her gün çalışan kadınlar günü. Hükümetimizin yaptığı çalışmaları zaten panelde konuşmacılar arkadaşlarımız anlatacak. 2015 yılında dünyada çalışan kadın sayısı yüzde 46, dünyada çalışan erkek sayısı yüzde 72 oldu. 2030 yılında hedeflenen bu çalışma oranının eşit şekilde olmasıdır. Bunun getirisi ve götürüsü de vardır. Kadın ailenin temel bireyi, kadın olmaz ise aile olmaz, aile olmaz ise toplum olmaz” şeklinde konuştu.



“Ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır”

Kadınların dünya hayatını daha güzel ve anlamlı kıldığını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu ise “Tarihte çeşitli mücadeleler ile iz bırakan kadınlar, Çanakkale Savaşı’na katılan kadınlar ile birlikte son olarak, 15 Temmuz’da eşleri ve çocukları ile birlikte ölümüne demokrasi mücadelesi veren kadınlardır. Dünya Kadınlar Günü’nüzün kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA