Engelli Şampiyon Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Dünya engelli vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen konferansa katıldı.



Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın daveti üzerine 25 yıl aradan sonra memleketi Muş’a gelen Dünya Kainat ve Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, mücadele azmini üniversite ve lise öğrencileriyle paylaştı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından organize edilen ve Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bir toplumda sanat, kültür ve spor yoksa o toplumun dengeli bir toplum olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Polat, 'Siz bir toplumu sadece ekonomik anlamda çok müreffeh bir toplum haline getirmekle aslında idare edemezsiniz, orada bir denge tutamazsınız. Dolayısıyla bir toplumun her açıdan tatmin edilmesi gerekiyor. Malumunuz burada çok büyük terör hadiseleri yaşandı. Muş merkezinde çok fazla hissetmedik ama Doğu'nun değişik yerlerinde çok büyük terör hadiseleri vardı. Ve belki bu hadiselerin altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi ekonomiden çok daha fazla söz etmiş olduğumuz bu alanlarda gençlerin tatmin edilememesidir.' dedi.

Polat, sözlerine şöyle devam etti:

'Spor yapılan imkanlar kısıtlı, spor yapılan zaman spor bir ideolojik araç olarak görünüyordu. Sanat bir ideoloji olarak yürünüyordu. Malumunuz MŞÜ’de bir Kürt Dili ve Edebiyat Bölümü var, yüksek lisans, doktora yapan arkadaşlarımız var. Türkçe nasıl Allah’ın bir mucizesi ise Kürtçe de Allah’ın bir mucizesidir. Dolayısıyla hiçbir dilin başka bir dile üstünlüğü yoktur, bir ırkın başka bir ırka üstünlüğü olmadığı gibi. Bizim bu kültüre hizmet etmemiz lazım. Bu kültürü Marksist bir ideolojinin, sosyalist bir ideolojinin, Leninist bir ideolojinin aracı haline getirerek yok etmek isteyen aslında Kürdün kültürüne, tarihine, din anlayışına, geleneğine baltayı vurmak isteyen bir ideolojinin aracı haline getirirseniz en büyük kötülüğü siz o zaman yaparsınız. Aynı şey spor için de söz konusudur, sanat için de söz konusudur.'

Konferansa katılan Tolga Murat Balıkçı, 'İnsan ruhu ile bedenini kontrol edebiliyorsa insandır. Vücudum bir ordu gibi benimle adeta savaşıyor. Kişinin bacağı olmayabilir, kolu olmayabilir. Her zaman şunu söylüyorum, benim bacağımı alın, kolumu alın, diğer bacağımı alın, eğer ben bir şey istiyorsam o iş bitmiştir burada en önemli ruhla bedeni kontrol altında tutabilmektir asıl önemli olan o.' diye konuştu.

Kaynak: AA