Engelli Düzenlemesi Adliyeden, Tekerlekli Sandaliye STK'lardan

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel’in girişimleriyle Adalet Bakanlığı tarafından adliye binasında engellileri erişimini sağlayan düzenlemelerin ardından, ilçede faaliyet gösteren 4 sivil toplum kurulu yönetici ve üyeleri Tokel’i makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Engelli Düzenlemesi Adliyeden, Tekerlekli Sandaliye STK'lardan
Beraberlerinde bir adet tekerlekli sandaliyeyi de yeni düzenlemenin yapıldığı adliye binasında kullanılmak üzere hediye eden dernek temsilcilerinin Başsavcı Tokel’e yönelik gerçekleştirdikleri teşekkür ziyareti sıcak ve samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

Ziyarette; Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Balkanı Fatma Cavlı’nın yanı sıra; kısa bir süre önce kurulan Ayvalık Uluslar arası Bilim Bilişim Sanat ve Eğitim Derneği (UBİSAT) Başkanı Hüseyin Şalmanlı, yönetim kurulu üyeleri Sedat Pamukçu, Erdem Erök, Tuğcan Tokgöz; Uluslar arası Kadın Sanatçılar Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gamze Oruç Altınok, derneğin yönetim kurulu üyesi eşi Ata Mahmut Altınok ve engellilere yönelik çalışmalarıyla ülke genelinde tanınan Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz, Genel Başkan Yardımcısı Songül Can ile dernek üyesi Müjdat Kurt hazır bulundu.

Konukseverliğiyle misafirlerini içten tavırlarıyla ağırlayan Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel ziyarette yaptığı açıklamada, Ayvalıklı 4 STK temsilcisinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık Adliye binasındaki engelli erişim sisteminin Türkiye genelinde 3-4 adliyede mevcut olduğunu belirten Başsavcı Tokel, yaklaşık 1 milyon liraya mal olan engelli erişimi düzenlemelerinin bölge genelinde de birçok kamu binası için örnek teşkil edeceğine inandığını belirtti.

Ayvalık’ta göreve başladığı ilk günden bu yana adliye binasında reform olarak nitelenebilecek birçok yeniliğe imza atmasıyla dikkatleri üzerinde toplayan Başsavcı Metin Tokel ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, engelli erişim sisteminin finansmanının büyük bir bölümünün de yaptıkları başvuruların sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlandığını anlattı.

Yapılan düzenlemelerin sonucunda; engellilerin tekerlekli sandaliyeleriyle adliye binası girişinden, binanın her katına asansör ve düzeneklerle ulaşabilmesinin kendileri için en büyük kazanım olduğuna işaret eden Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, engelli erişim sisteminden yaşlı ve yürüyemez haldeki vatandaşların da yararlanabileceğini kaydetti.

Kendisini ziyaret eden 4 dernek temsilcilerinin adliye binasında kullanılmak üzere hediye ettiği tekerlekli sandaliye için teşekkür eden Başsavcı Toker, her sağlıklı bireyin, bir engelli olduğunu ve engellilere yapılan hizmetin Hak’ka hizmet olduğunu da hatırlatarak, Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine şükranlarını sunmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA