Dünya Kadınlar Günü'nü Konteyner Kentte Geçirdiler

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'deki depremzede kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü konteyner kentte geçirdi Depremzede kadınlardan Can: 'Biz öyle kadınlar gününü pek fazla kutlamayız. Her zamanki gibi bu tarihlerde çalışırız. Bu yıl deprem nedeniyle konteyner evlerdeyiz. Bugün yine çalışmaya gidecektik ama yağmur yağdı'

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'deki depremzede kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü konteyner kentte geçirdi.

İlçede, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremde Yukarıköy'deki evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar, AFAD ekiplerinin kurduğu konteyner evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Kuvvetli yağış yüzünden konteyner kentteki evlerinden çıkamayan köylüler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlerinde örgü örüp, sohbet etti. Köylü kadınlar, yemek için Kızılay çadırına gitmek amacıyla konteyner evlerden çıkıyor.

Konteyner kentte yaşamını sürdüren kadınlardan Nurgül Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin kadınlar gününü kutladı.

Can, 'Biz öyle kadınlar gününü pek fazla kutlamayız. Her zamanki gibi bu tarihlerde çalışırız. Bu yıl da deprem nedeniyle konteyner evlerdeyiz. Bugün yine çalışmaya gidecektik ama yağmur yağdı. Yağmur nedeniyle dışarı çıkamadık, çok yağıyor. O yüzden biz de arkadaşlarla toplandık, konteyner evlerde oturuyoruz.' dedi.

Sevcan Demirbaş da yağmur nedeniyle konteyner evlerden çıkamadıklarını belirterek, zamanlarını örgü örerek geçirdiklerini belirtti.

Köylülerden Fatma Güneş, 'Bugün kadınlar günüymüş ama biz kadınlar gününü bilmeyiz, kutlamayız. İşe gideriz genellikle. Çalışmayla geçiririz ömrümüzü. Hayvanlarımız var onlara bakıyoruz. Onlarla zaman geçiririz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA