Dünya Havacı Kadınlar Haftası

Eskişehir'de kadınlara havacılığı sevdirmek için düzenlenen etkinlikte lise öğrencisi kızlar model uçak yapıp yarıştı 'En güzel görünümlü uçak' ve 'En fazla havada kalma' kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Eskişehir'de, Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş (TEI) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle 20 liseden 40 kız öğrencinin katıldığı 'En güzeli uçağı yap ve uçur' etkinliği düzenlendi.

Genç kızları havacılık sektörüne özendirmek için Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler model uçak yaptı. 'En güzel görünümlü uçak' ve 'en fazla havada kalma' kategorilerine katılan kız öğrenciler, kıyasıya yarıştı.

Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi ekibi 'En güzel görünümlü uçak' dalında, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'En fazla havada kalma' kategorisinde birinciliği elde etti.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- 'Kızlarımıza ilham kaynağı olmak istiyoruz'

TEI Kurumsal İlişkiler Danışmanı Duygu Gökduman Pilatin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Dünya Havacı Kadınlar Haftası' kapsamında TEI olarak genç kızları havacılık sektörüne özendirecek etkinlikler yaptıklarını bildirdi. Bugün 20 farklı liseden 40 kız öğrencinin katılımıyla model uçak yaptıklarını anlatan Pilatin, şöyle konuştu:

'Onları uçuruyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok ciddi destek sağladı. Geçen yıl da böyle bir etkinlik düzenledik. Geçen yıl dünya çapındaki 140 farklı etkilik arasında en üretken etkinlik organizasyonu olarak seçildik. Havacılık sektöründe çalışan kadın sayısı çok az. Daha çok erkek egemen bir sektör. Amacımız, ileride havacılık sektöründe yer alabilecek genç kızlarımıza bu sektörü tanıtıp, sevdirerek ilham kaynağı olmak.'
Kaynak: AA