Dumankaya Açıklaması '2017 Konutta Rekor Yılı Olacak'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, geçen yıl Türkiye’de 1 milyon 300 binin üzerinde konutun satıldığını hatırlatarak bu yıl konutta rekor yılı olacağını söyledi.

Dumankaya Açıklaması '2017 Konutta Rekor Yılı Olacak'
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2017 yılının konutta rekor yılı olacağını söyledi.

Dumankaya, yabancıya konut satışının kolaylaştırılması ve vergi indirimleri ile hükümetin sektöre çok büyük destek sağladığını ifade ederek “Bu yılın ikinci yarısı ile birlikte ekonomide de bahar havasının başlayacağına inanıyoruz. Tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünün de çok daha başarılı bir yıl geçirerek yılı 1.5 milyon konut satışıyla rekor kırarak kapatacağını düşünüyorum. İnşaat sektörü bu ekonomik hareketlenmede lokomotif görevi görecek” dedi.

Dumankaya, Kartal’da inşa edilecek ‘DKY Sahil’ projesiyle ilgili de bilgi verdi. Dumankaya şunları kaydetti: “2+1.5’den 4+1.5’e kadar 10 tipten oluşuyor. Lansmana özel 7 bin 900 liradan başlayan metrekare fiyatları ile satışa sunulan DKY Sahil’de 138 daire yer alacak. Önü hiçbir zaman kapanmayacak. DKY Sahil, kesintisiz Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasıyla İstanbul’un en dikkat çekici projeleri arasında yer alacak”.

‘Şimdi alan yüzde 50 kazançlı çıkacak’

Ali Dumankaya, sadece sınırlı sayıda konutun bulunduğu projeden mart sonuna kadar geçerli olacak lansman fiyatları ile ev alan müşterilerin proje tamamlandığında yüzde 50 karlı çıkacaklarını söyledi.

Dumankaya, “Lansmana özel avantajlı fiyatlarla satışa sunduğumuz DKY Sahil projemizden konut alanlar karlı çıkacak. Anadolu yakasının merkezi olan Kartal’ın sahilinde yer alan projemizin önü hiçbir zaman kapanmayacak. 120 aya kadar vade ve yüzde 5 peşinatla konut sahibi olma imkanı bulunan DKY Sahil, Sabiha Gökçen Havalimanına sadece 10 dakika, Kartal metrosu ve deniz otobüsü iskelesine 5 dakika mesafede. Premium bir yaşam kalitesi sunduğumuz bu proje Kartal’a daha fazla değer katacak ve çıtayı yukarı çekecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA