Denizli'de 2 Ayda İstihdama 8 Bin 453 Kişi Eklendi

Denizli'de 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı çerçevesinde 2 ayda 8 bin 453 kişi istihdam edildi.

Denizli'de işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik yürütülen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı çerçevesinde son 2 ayda 8 bin 453 kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, tekstil, mermer, makine, deri gibi birçok sanayi sektörünün bulunduğu, bunların yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da Türkiye ihracatına çok önemli katkısı olan Denizli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli Seferberlik' çağrısına da en önemli desteği verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik, Denizli''de Vali Ahmet Altıparmak önderliğinde yürütülen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' konulu program çerçevesinde 2 ayda 8 bin 453 kişinin istihdam edildiği vurgulanan açıklamada, 'İlimizde düzenlenen toplantılarda konunun uzmanları tarafından iş adamlarımız ve diğer paydaşlara devletin istihdama verdiği destek anlatıldı. Denizlili sanayici ve iş adamlarımız istihdam seferberliği çağrısına, ocak ayında 2 bin 631, şubat ayında ise 5 bin 822 kişinin istihdamı ile önemli bir katkı sağladı.' denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Altıparmak da Denizli'nin müteşebbis yapısı ile Türkiye'de birçok konuya önderlik eden ve örnek olan bir kent olduğunun altını çizerek, iki ayda istihdam edilen 8 bin 453 kişinin çok önemli bir rakam olduğuna, her ay bu rakamın artacağına gönülden inandığına işaret etti.

İstihdam kapısını sonuna kadar açan Denizlili iş adamlarına teşekkür eden Altıparmak, şunları kaydetti:

'Denizli'de Ahilik kültürü ile yetişen, bu kültür ile ticaret yapan iş adamlarımız, müteşebbis yapısını bir kez daha göstermiştir. Birçok sanayi ve üretim alanında ülke ekonomisine önemli katkı sunan, ihracatta her zaman ilk 10'un içinde yer alan Denizlili iş adamlarımız, sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kayıtsız kalmadı, İstihdamda Milli Seferberlik çağrısına da en güzel cevabı ve desteği verdi. İnanıyorum ki bu seferberlik her ay artarak devam edecektir. Gün, birlik olma ve ülkemizi Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine en iyi şekilde taşıma günüdür.'
Kaynak: AA