'Cumhurbaşkanımızın Açıklamasıyla Dünyada Gündem Olan Bir Ülkeyiz'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı: '(Terör konusu) Bu olayı Türkiye gündeminden çıkaracağız. Türkiye dışarıda bir itibar kazandı. Cumhurbaşkanımızın herhangi bir açıklamasıyla dünyada gündem olan bir ülkeyiz'

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, terör mücadele konusunda, 'Bu olayı Türkiye gündeminden çıkaracağız. Türkiye dışarıda bir itibar kazandı. Cumhurbaşkanımızın herhangi bir açıklamasıyla dünyada gündem olan bir ülkeyiz.' dedi.

Ilıcalı, Atatürk Üniversitesinde (AÜ) sohbet toplantısında bir araya geldiği öğrencilerin Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda sorularını yanıtladı.

16 Nisan'da yapılacak referandumun gençleri yakından ilgilendirdiğini ve önemli olduğunu düşündüğünü belirten Ilıcalı, şunları söyledi:

'Ben sizin yaşlarınızda üniversitede öğrenciyken 71 muhtırasını gördüm, 80 darbesini yaşadım. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde sağ-sol çatışmaları yaşandı. Bir gün dersten çıktığımızda 36 öğrenci öldürülmüştü. Çok acı hatıralar kaldı hafızalarımızda. En son ne yazık ki 15 Temmuz darbe kalkışmasını gördük. Bütün bu yaşadıklarımızın olmaması, ülkenin bölünmez bütünlüğü ile itibarının ve gücünün artması için vereceğimiz oy çok önemli. 16 Nisan'daki referandum bir parti olayı değil.'

- 'Dünyada gündem olan bir ülkeyiz'

Türkiye'nin büyüyüp gelişmesindeki en büyük engelin terör olduğunun altını çizen Ilıcalı, terörün kökünün kazınması için güvenlik güçlerinin büyük mücadele verdiğine işaret etti.

Ilıcalı, terörle mücadele konusunda büyük mesafeler alındığını aktararak, 'Bu olayı Türkiye gündeminden çıkaracağız. Türkiye dışarıda bir itibar kazandı. Cumhurbaşkanımızın herhangi bir açıklamasıyla dünyada gündem olan bir ülkeyiz. Değişiklikle birlikte bu itibar daha da artacak. Yeni sistemin Türkiye'nin geleceği için çok faydalı olacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

Öğrencilere koalisyon hükümetleri döneminde ülkenin yaşadığı sıkıntıları anlatan Ilıcalı, şöyle devam etti:

'Sık sık hükümetler değişiyor, büyük projeler bir türlü gerçekleşemiyordu. Çünkü ülkede siyasi istikrar yoktu. Buna bağlı olarak ekonomik istikrarda olmuyordu ve IMF'ye mahkumduk. Ülkemize ithal bakanlar öneriyorlardı. Şimdi Allah'a şükür çok güzel bir ortamdasınız. Son 14 seneye bakıp değerlendirmeyin, bu 14 senelik istikrarın devam etmesi gerekiyor. Şuan Türkiye'yi bir kavşakta düşünün. Bir tarafta çok hızlı gideceğimiz yüksek standartta bir yol, diğer tarafta engel, bariyer ve darbelerle kaplı bir yol.'

- 'Fikri net olup 'hayır' diyenlere de saygı duymalıyız'

Ilıcalı, Türkiye'nin cumhuriyet ile yönetildiğini, atılan her adımda da demokrasiyi genişletmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Daha çok katılımcı, daha çok kişinin mecliste seçme ve seçilme hakkı olsun. Bunlara gayret ediyoruz. Sizler genç ve dinamik kişilersiniz. Sizlerin de birer elçi olması lazım. Hepimize görev düşüyor. İnandığımız, bildiğimiz hususları, kafası karışık ve karamsar olanlara anlatmamız lazım. Fikri net olup 'hayır' diyenlere de saygı duymalıyız. Sonuçta 'hayır' diyende bu memleketin evladı, 'evet' diyende. Hepimiz biriz, kardeşiz.'
Kaynak: AA