Çankaya'da 'Kadın Anıtı' Açıldı

Çankaya Belediyesince, kadın özgürlüğünü simgeleyen 'Kadın Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Çankaya Belediyesince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın özgürlüğünü simgeleyen 'Kadın Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Eser Park'a dikilen anıtın açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadın haklarının olmadığı ülkelerde demokrasinin hayata geçirilemeyeceğini belirten Taşdelen, Cumhuriyet'in ilan edilmesinden sonra kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının, bir kadın devrimi olduğunu söyledi.

Çankaya Belediyesinin, gerçekleştirdiği tüm projelerle kadın dostu bir belediye olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Taşdelen, kadınların eğitimi ve istihdamı konusunda çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Taşdelen ve beraberindekiler 'Kadın Anıtı'nın kurdelesini keserek açılışını yaptı.

Taşdelen, anıtın üzerinde bulunan 'Özgürlük kadınların ellerinden yükselecek' yazısına dikkati çekerek, Ankara ve Çankaya'ya anlamlı bir eser kazandırdıklarını kaydetti.

Açılışa, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve CHP Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Ferhan Özkara da katıldı.

Kaynak: AA