Bornoz Parçalarını Ekonomiye Kazandıran Kadının Hayali Fabrika Açmak

Tokat’ta 5 yıldır kendisine ait küçük bir atölyede bornoz parçalarından paspas üretimi yapan Güner Kılıç’ın (56) tek hayali fabrika açıp çok sayıda kişiye iş imkanı sunmak.

Bornoz Parçalarını Ekonomiye Kazandıran Kadının Hayali Fabrika Açmak
Alipaşa Mahallesi Gazi Caddesinde evinin karşısında bulunan bir apartmanın zemin katınI kiralayarak iş yeri açan 4 çocuk annesi Güner Kılıç, 5 yıldır ege bölgesindeki tekstil fabrikalarından getirttiği bornoz parçalarını işleyerek ekonomiye kazandırıyor. İki toptancı ile çalışan Kılıç, iki elamanı ve zaman zamanda komşuların yardımı ile işler yoğunlaştığı dönemlerde gece gündüz çalışıyor. Kılıç’ın tek hayali ise iş yerini genişleterek bir fabrika açıp daha çok kişiye iş imkanı sunabilmek.

Ankara’dan gelen misafiri hayatını değiştirdi

Ankara’dan gelen bir misafirinin böyle bir iş olduğundan bahsederek teklif etmesi üzerine iş hayatına atıldığını ifade eden Kılıç, “Bir an da ben bu işi yaparım diyerek karar verdim. Ankara’ya gittim nasıl çalıştıklarını gördüm. Sipariş vererek işe başladım. Biraz bocaladığımız dönemler oldu ama emekledik, yürüdük derken şimdi koşmaya başladık. Daha çok koşmak istiyorum” dedi.



Bornoz atıklarından temizlik ürünleri

Ege bölgesindeki tekstil fabrikalarından getirtiği bornoz parçalarını değerlendirerek paspas yaptığını ifade eden Kılıç, “Tek ben çalışıyordum şimdi iki elemanla, komşularla çalışıyorum. İki toptancım var bu sayının daha da artmasın istiyorum. Yaşım geçmeden daha büyük yerlere gelmek istiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Üretim yaptıkça ben mutlu oluyorum. Çalışmak üretmek istiyorum. Türk kadını üretmek ister fedakardır” diye konuştu.



Fabrika açmayı hayal ediyor

Kadınlar günü dolayısı ile hemcinslerine tavsiyelerde bulunan Kılıç, "Gezene kadar herkes çalışsın iş yeri olsun. Ben artık evde oturamıyorum, iş yerimde çalışıyorum kazanıyorum. İş dünyasına girmek benim için zor olmadı. İmkanım olsa fabrika yönetirim. Yaşım geçmeden fabrika hayalim var. Bünyemde 50 kişi çalıştırayım istiyorum. Toptancı olursa olmayacak bir şey değil bu. Şuanda iki toptancım var yetiyor ama bir daha ki ay yetmeyebilir. Daha çok çalışmak üretmek istiyorum. Bu iş benim diyorum. İşe eşimi karıştırmıyorum burası benim. Bende varım diyebilmeliyim. Her kadın böyle olmalı. Kadın kendi ayaklarını üzerinde durabilmeli. Oturup da kocasından bana otobüs parası ver ben otobüse bineceğim demesin kendisi kazansın. Kocadan para istenmez, ben kocamdan şimdiye kadar para istemedim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA