''Biz De Her Kadın Gibi Gülmek İsteriz''

Kırklareli'de çalışmak zorunda olan kadınlar 'Dünya Kadınlar Günü'nü de iş başında geçiriyor Temizlik işçisi Durgun: ''Biz de her kadın gibi günümüzde eğlenmek, gülmek isteriz ama çalışarak aile bütçemize katkı sağlamak zorundayız'' Pazarcılık yapan Titiz: ''Her gün olduğu gibi Dünya Kadınlar Günü’nde de işimizin başındayız''.

Kırklareli'nde çalışmak zorunda olan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne iş başında girdi.

Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan kadınlar ile Trakya'nın en büyük halk pazarı konumunda olan pazardaki tezgahları bulunan hemcinsleri, sabahın erken saatlerinde çalışmaya başladı.

Bir elinde süpürgesi diğer elinde küreği ile cadde ve sokakları temizleyen Ayşe Durgun ve halk pazarındaki Havva Titiz gibi birçok kadın, aile bütçelerine katkı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Temizlik işçisi Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır yaşamını çalışarak sürdürdüğünü söyledi.

İşini ve çalışmayı sevdiğini belirten Durgun, 15 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hiç kutlayamadığını aktardı.

Diğer kadınlar gibi bu özel günde eğlenmeyi ve tatil yapmayı istediğini ancak ailesi için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Durgun, ''Engelli eşime bakmak için çalışmak zorundayım. Çalışmaktan başka hiçbir çarem yok. Biz de her kadın gibi günümüzde eğlenmek, gülmek isteriz ama çalışarak aile bütçemize katkı sağlamak zorundayız. Biz bu tür özel günleri artık unuttuk. Bizim için her gün aynı'' diye konuştu.

Halk pazarında sebze satışı yapmak için sabah erkenden tezgahına gelen Havva Titiz ise işlerinin Dünya Kadınlar Günü’nden daha önemli olduğunu aktardı.

30 yıldır pazarda satış yaparak aile bütçesine katkı sağladığına işaret eden Titiz, ''Her gün olduğu gibi Dünya Kadınlar Günü’nde de işimizin başındayız. Biz Türk kadınları hiçbir zaman çalışmaktan kaçmayız. Sağlığım el verdiğince, çalışmaya devam edeceğim.'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA