Bingöl'de 'Kur'an-I Kerim Ve Ezan'ı Güzel Okuma' Yarışması

Bingöl’de, "Genç Sada Kur’an-ı Kerim ve Ezan’ı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

Bingöl'de 'Kur'an-I Kerim Ve Ezan'ı Güzel Okuma' Yarışması
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sada Kur’an-ı Kerim ve Ezan’ı Güzel Okuma" yarışması yapıldı. Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı yarışma, Bingöl merkez Hacılar Camisinde gerçekleştirildi.

6 imam hatip lisesinden öğrencilerin yarışmacı olarak katıldığı etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan, Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Bingöl Ticaret İl Müdürü Abdulvahap Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve veliler yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Bugün burada bu kardeşlerimizden bir Kur’an ziyafeti ve namazın çağrısı olan ezanı dinledik. Din öğretimi görevlilerince hazırlanan imam hatipliler arasındaki bu yarışma, öğrencilerimizin sosyalleşmesi açısından oldukça önemlidir. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak kadar Kur’an-ı yeterince anlamakta bizim için çok önemli. Ben bu güzel kardeşlerimizin hepsini tek tek tebrik ediyorum. Biz bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi birinci olarak kabul ediyoruz çünkü bu yarışmaların kaybedeni yoktur. Nitekim sonuç itibariyle bu yarışmada ilimizi bölgede temsil edecek birincileri de seçmek zorundayız. Yarışmaya katılan ve emek harcayan herkesi tebrik ediyorum"dedi.

Genç Bilaller Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması´nda Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halis Açan birinci Karlıoava Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Ünal ikinci, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andiç ise üçüncü oldu.

Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması´nda ise merkez Anadolu İmam Hatip öğrencisi Hamza Bürçün birinci, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yavuz Aydar ikinci, Genç Anadolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Kalabalık ise üçüncü oldu.

Kur’an-ı Kerim Genç Muhafızları hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci oldu.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA