'Bilimde Kadın Mucitler' İsimli Panel Ve Proje Sergisi

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi ve Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile hazırlanan “Bilimde Kadın Mucitler” isimli panel ve proje sergisi Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi.

'Bilimde Kadın Mucitler' İsimli Panel Ve Proje Sergisi
Etkinlikte ANATEK A.Ş. Genel Müdürü, ARİNKOM TTO Üniversite- Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç ve Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından, ARİNKOM TTO tarafından hazırlanan “8 Mart 8 Kadın” konulu film gösterimi yapıldı. Film gösterimi sonrasında ARİNKOM TTO Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü N. Sanem Moğulkoç moderatörlüğünde “Bilimde Kadın Bakışı” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde Anadolu Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Şimşek, “Kadın Bakış Açısıyla Patent ve Süreçleri”; Anadolu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miriş Dikmen “Kadın Bakış Açısıyla TÜBİTAK Projeleri”; İlksem Mühendislik Ar-Ge Eğitim ve Proje Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Kurucusu İlknur Tatar “Kadın Bakış Açısıyla Teknoloji Tabanlı Projeler ve Girişimcilik”; Candy Hoover Ar-Ge Teşvik Uzmanı Dilek Candüz ise “Kadın Bakış Açısıyla Sektörde Projeler ve Üniversite İş Birlikleri” konularında görüşlerini dile getirdiler.

Etkinlik sonunda ARİNKOM TTO Yöneticisi M. Hakan Dağ ve ARİNKOM TTO Danışmanı Prof. Dr. Ersan Pütün tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Panel ve belgelerin takdim töreninin sonrasında “Bilimde Kadın Bakışı” konulu, 2016 Yılı Projelerini kapsayan proje posterleri Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı’nda gösterime sunuldu. Etkinlik kokteyl ve sergi alanının gezilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA