Belsa'da Kadın Hakları Semineri

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu ortaklığında kadın hakları semineri düzenlendi.

Belsa'da Kadın Hakları Semineri
Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Belsa 9. Kattaki İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Filiz Aykan, STK temsilcileri ile kadın katıldı.

Seminerde İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı. Seminere konuşmacı olarak Kocaeli Barosu üyelerinden Avukat Didem Turan ve Avukat Aysun Kılınç katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, kadınların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Kadın anamızdır, kardeşimizdir, ablamızdır, komşumuzdur. Kadın olmazsa dünya olmaz. Bu tür programlarda kadınların sorunlarını ele alıyoruz ancak asıl anlatmamız gereken kişiler erkekler. Kadınların yaşadığı birçok sorunun sebebi erkeklerdir. Bu yüzden de öncelikle erkekler bilinçlendirilmelidir. İzmit Belediyesi kadın dostu belediyedir” dedi.

Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe de yaptığı konuşmada 8 Mart kadınların özgürlük mücadelelerini dile getirildiği, kadın sorunlarının örgütlü bir şekilde dile getirildiği önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Mustafa Kemal Atatürk, birçok çağdaş ülkelerden önce, ülkemizdeki kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Türkiye’nin her tarafında kadınların emeği vardı. Günümüzde kadınlara yönelik şiddet giderek artıyor. Kadınlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi sadece yasalarla olmaz. Eğitim ve bilinçlendirme çok önemli” şeklinde konuştu.

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Avukat Didem Turan da, bu tür bilgilendirme programları ile kadınlara ulaşmaya ve haklarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Turan, “Elimizden geldiğince çok kadına ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bilgilendirmeleri kadınlar üzerinden tüm toplumumuza yaymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Son olarak Avukat Aysun Kılınç da, kadına yönelik şiddet vakalarında kadınların bilmesi gerekenler ve hak mahrumiyetleriyle mücadele yolları hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA