Bayburt'ta FETÖ/PDY Davası

Soruşturma kapsamında aralarında kamu görevinden ihraç edilenlerin de olduğu 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 2'si tutuklu 4 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık V.G, hakkındaki 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçlamasını reddederek FETÖ ile uzaktan yakından iltisakı olmadığını savundu.

Kur'an kursu öğreticisiyken ihraç edildiğini anlatan sanık, yargılanmasının tutuksuz devam etmesi talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan İ.D. ise 17-25 Aralık öncesine kadar Zaman gazetesi abonesi olduğunu ancak sonrasında tepki amaçlı aboneliğini bitirdiğini öne sürdü.

Mahkeme heyetinin, evinde örgüt lideri Fetullah Gülen'e ait bazı kitapların bulunduğunu hatırlatması üzerine İ.D, 'İmam olmam hasebiyle kendimi yetiştirmek için alıp okuyordum. Kitapları yakacaktım. İçinde ayet, hadis olduğu için yakmadım.' şeklinde savunma yaptı.

Tutuksuz yargılanan A.S. de örgütün bazı sohbet ve toplantılarına 17-25 Aralık öncesinde zaman zaman katıldığını söyleyerek Zaman gazetesine de sobada yakmak için 5 ay süreyle abone olduğunu iddia etti.

Tutuksuz sanıklardan H.D. de Zaman gazetesine 2010-2013 yıllarında abone olduğunu belirterek 17-25 Aralık sonrasında bu aboneliğini sonlandırdığını savundu.

Mahkeme heyeti, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA