Başkan Bahçeci, 'Kadının Toplum Yaşamındaki Durumu Garanti Altına Alındı'

AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, referandum ve kadını anlattı.

Başkan Bahçeci, 'Kadının Toplum Yaşamındaki Durumu Garanti Altına Alındı'
Programda konuşan ve kadının Türk-İslam tarihindeki önemini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kadının AK Parti teşkilatını önemli bir seviyeye getirdiğini söyledi.



Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kadın hakları ile ilgili Türkiye’de çok önemli düzenlemelere imzalar atıldı. Kadın tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Kadın erkeğin daima yanında olmuştur. Kadının olaylara bakış açısının farkı daima önemli bir hal alarak Türkiye’yi hep ileri itmiştir. Ahilik teşkilatı da kadının değerini ve önemini gösterir. Fatma Bacı’da kurduğu Bacıyan-I Rum teşkilatlanması ile bu önemi gösterir.”dedi.

AK Parti ile kadınların toplum hayatında önemli yer adlığını da bildiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kadının toplum yaşamında ki durumu garanti altına alındı. Engelli kanunu çıkartıldı. Engelli çocuğu olan annelerin toplumsal yaşama katkıları arttırıldı. Eğitim, sağlık ve toplumsal yaşamda bir çok değişime imza atıldı. Baş örtüsü meselesi de ortadan kaldırıldı. Açık ve kapalı bütün kadınlarımız her alanda yer almaya başladı.

Türkiye bu değişimle ne bölündü nede parçalandı. Toplum üzerinde korku üretmeye çalışan zihniyette başarılı olamadı. 15 Temmuz gecesi dik duruş olmasaydı acaba neler olurdu. Bu aziz millet sağcısı-solcusu ile Cumhurbaşkanının çağrısına cevap verdi. Verdiğimiz mücadeleyi ise dünya hayretler içerisinde izledi.”diye konuştu.

Doğum gününde kadınların düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan İl Başkanı Mustafa Kendirli ise konuşmasında kadının yerinin çok iyi irdelenmesi gerektiğini ve kardeşlik duygusunun arttırması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Kadınlarımız sosyal kültürel ve siyaset alanında daha da etkili olmalı bizler bu noktada her türlü çalışmayı yapmak için gayret göstermekteyiz. 2002 öncesi Türkiye’de okuma-yazma oranı kadınlarda çok değilken dönemimizde bu oran arttırıldı. Siyasette kadının etkin olması için her türlü çalışmaları yaptık. Kadının yanımızda olması da bizlere güç vermiştir.”

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kadınlara karanfil dağıtılırken Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, toplumsal sınıf ayrımlarının kaldırılmasının kadını daha güçlü hale getirdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA