Başkan Akdoğan Muhtarlarla Buluştu

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana il merkezindeki tüm mahallelerde yüzlerce projenin altına imza atan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Niğde Belediyesi’nin tüm mahallelerde sürdürdüğü çalışmaları ve yeni projeleri anlatan Başkan Akdoğan, muhtarların sorun ve taleplerini de dinledi.

Başkan Akdoğan Muhtarlarla Buluştu
Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda mahalle muhtarları Niğde Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olduklarını belirtirken, Başkan Akdoğan ise muhtarlardan gelen taleplerin yerine getirilmesi için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinleyerek, yaz döneminde mahallelerde yapılacak çalışmaları bir plan oluşturmak amacıyla geleneksel hale getirdiği ’Muhtarlarla Buluşma’ toplantısı bir restorantta gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit, Rifat Özkan ve Harun Dikici, birim müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner ve mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Akdoğan, belediye çalışmalarının değerlendirilmesi, hangi mahallede hangi projelerin yürütüldüğü ve yeni projelerin duyurulması amacıyla düzenledikleri toplantıda, mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini birinci ağızdan dinleyerek, yapılacak hizmetleri belli bir plan çerçevesine oturtmayı gaye edindiklerini söyledi.

Niğde’nin dört bir yanında çok önemli projelerin yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Akdoğan, her mahallede belediye birimlerinin değişik yatırımları hayata geçirdiğini, rutin belediye hizmetlerinin de eksiksiz olarak yerine getirilmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı. Niğde’de yürütülmekte olan bazı projeleri de sıralayan Başkan Akdoğan, Efendibey Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bütün hızıyla devam ettiğini, binaların yükseldiği proje alanında altyapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade etti.

2014 yılı seçimlerinin ardından köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen Kumluca ve Hamamlı mahallelerinde içme suyu hattından kanalizasyona, altyapıdan asfalt ve diğer çalışmalar olmak üzere bu yıl içinde yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı planladıklarını anlatan Başkan Akdoğan, Burhan Mahallesi’ndeki Hanım Cami’ne, Selçuk Mahallesi’ndeki Binevler Cami’ne ve Çayır Mahallesi’ndeki Torbalı Cami’ne şadırvan yapımı için çalışma başlattıklarını, Efendibey Mahallesi’ndeki Dutlu Cami ve Fesleğen Cami’nin yenileneceğini Sürmeli Cami’nin de alanının genişletileceğini kaydetti.

Çayır mahallesi ve Efendibey Mahallesi’ne 3 adet katlı otopark yapacaklarını bildiren Başkan Akdoğan, şehir merkezini Kayardı Mevki’ne bağlayacak olan Tünel Geçiş Projesiyle ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlandığını anlattı. Eski ve Yeni Sanayi Sitesi’nin Hıdırlık Mevki’ndeki Niğde Belediyesi’ne ait olan eski fidanlığın olduğu bölgeye taşınacağını açıklayan Başkan Akdoğan, Hal Kompleksi yapım işinin devam ettiğini Bor yolu üzerindeki nikah sarayı çalışmalarının da bütün hızıyla sürdürüldüğünü söyledi.



Selçuk, Burhan, Şahinali ve Çayır mahallelerini ilgilendiren önemli projelerden birinin de Kızılca Deresi Islah Projesi olduğuna işaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu projeyle ilgili çalışmalara başlandığını açıkladı.

Arıtma tesisi için tadilat çalışmalarına başlandığını, Niğde 5 Şubat Stadı’nın tribün kapasitesinin genişletilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Akdoğan, Kayardı Mevki’ne 90 bin metrekarelik bir park ve rekreasyon alanı yapılacağını hatırlattı. Akdoğan, “Niğde’de şehrin dört bir yanında belediye birimlerimizin çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Rutin belediye hizmetlerinin yanında şehrimizi gelecek nesillere taşıyacak çok önemli projeleri de hayata geçiriyoruz. Kentimizi marka şehir haline getirmek için elbette vatandaşlarımızın görüş ve taleplerini de değerlendiriyoruz. Mahallelerin de vatandaşlarımızın sesi olan muhtarlarımızla geleneksel hale getirdiğimiz bu toplantıların yeni yatırımlar ve hizmetler açısından önemli olduğunu biliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Selçuk, İlhanlı mahalleleri ile Özbelde Mevki’ne yapılan kapalı pazar yerlerinin açılışı için Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde’ye gelmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aşağı Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yamaner de böyle bir toplantıyı organize ettiği için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Yamaner, muhtarlar olarak Niğde Belediyesi’nin mahallelere getirdiği hizmetlerden genel manada memnun olduklarını vurguladı. Toplantıda kendi bölgeleriyle ilgili talep ve isteklerini sıralayan mahalle muhtarları Niğde Belediyesi’nin mahallelerine getirdikleri hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Program, Başkan Akdoğan’ın mahalle muhtarlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA