Başkan Acar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Unutmadı

Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir kutlama etkinliği düzenlendi.

Başkan Acar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Unutmadı
Gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Belediyesi Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Buhurcular Huzurevi Başkanı Aynur Toker, huzurevi personeli ve huzurevi sakinleri, belediyede görev yapan bayan personeller, sivil toplum örgütlerinin bayan üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Acar, kadınalrın hayattaki yeri ve önemine vurgu yaparak:

“Birleşmiş Milletler’in(BM) öncülüğünde başlatılan, ülkemizde de kutlanan ‘Dünya Kadınlar Günü’nü idrak ediyoruz. Kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi noktasında bugünün önemi büyüktür. Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse cumhuriyetin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin kaynağı olmuşlardır.”

Şehit anneleri ve şehit yakını kadınlar unutulmadı

Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile birlikte kadın hakları mücadelesinde de önemli mesafeler kat edildiğini hatırlatan Başkan Acar, “Yasal olarak kadınlarımız önemli haklara sahip olmalarına rağmen, gelinen durumun yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığı açıktır. Son dönemlerde kadınlara yönelik artan şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduklarını tekrar ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta kadın kuruluşları olmak üzere, kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunar, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Programın sonunda ise Başkan Acar ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından şehit annesi ve şehit yakını kadınlara plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA