Bakan Çelik'ten Kadınlara Referandumda 'Evet' Çağrısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kadın çiftçilere seslenerek, “16 Nisan’da ‘evet’ mührü basacaksınız ve Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Bu Toprağın Kadınları Buluşuyor” programına katıldı.

ATO Congresium’da gerçekleştirilen programa Bakan Çelik’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve 81 ilden kadın çiftçiler katıldı.

Yaptığı konuşmada “Bizim medeniyetimizde kadın hep el üstünde tutulmuştur” diyen Bakan Çelik, şunları söyledi:

“Onun için kadına şiddet güçlünün değil, suçluluğun göstergesidir diyor bizim medeniyetimiz. Erkek olan ağlamaz değil, erkek olan ağlatmaz diyor bizim medeniyetimiz. Neşet Ertaş ne güzel özetlemiş. Diyor ki, ‘kadın insan, erkek insanoğludur’ diyor.”

Tarımın milli bir mesele olduğunu da kaydeden Bakan Çelik, “Bakanlık olarak hazırladığımız Milli Tarım Projesi ile tarıma yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı kazandırma gayreti içerisindeyiz. 80 milyonun gıda ihtiyacını karşılamak için milli tarım, mazlum milletlerle ekmeği paylaşmak için milli tarım, tarlaları zararlı kimyasallardan korumak için, su kaynaklarını daha verimli kullanmak için, et meselesini dert meselesi olmaktan çıkarmak için milli tarım, güçlü yarınlar için milli tarım diyoruz Türkiye olarak" diye konuştu.



“Bu yılda yine 15 bin çiftçiyi destekleyeceğiz”

Bakan Çelik, çiftçilerin büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek, “Kadınlarımıza çok ciddi anlamda pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Bunlardan bir tanesi genç çiftçi hibe desteklerinden 15 bin çiftçiyi geçtiğimiz yıl destekledik. Bu yılda yine 15 bin çiftçiyi destekleyeceğiz. Bunun 11 binini kadın kardeşlerimiz oluşturuyor” dedi.

Kadının geçmişten günümüze Türk toplumundaki önemine vurgu yapan Bakan Çelik, “15 Temmuz akşamı da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir direniş göstermiştir. Bütün dünyaya kadınlarımız haykırmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, 16 Nisan halk oylamasına ilişkin ise şu çağrıda bulundu:

“Yeniden büyük Türkiye davası sizlerin omuzlarında bu noktaya geldi. Ben inanıyorum ki 16 Nisan günü yine kadınlarımız ve gençlerimiz öncelikli olmak üzere onların omuzlarında geleceğimiz daha da sağlıklı olacak ve kadınlarımız sayesinde bu büyük Türkiye yürüyüşü taçlanacaktır. En ufak bir şüphemiz yoktur. 16 Nisan’da ‘evet’ mührü basacaksınız ve Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak.”

“Bacılarımızın bilinci toprağı güçlendirecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise kadın girişimcilerin önemine vurgu yaparak, “Kadınlarımızın rolü son derece önemlidir. Eğitimli kadın toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Tarımda da kadın girişimciliğinin güçlendirilmesini son derece önemli buluyorum. Bacılarımızın bilinci toprağı güçlendirecektir” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımıza güveniyorum” diyen Erdoğan, “Onların yol göstericiliğine, en önemlisi yüreklerine inanıyorum. Ülkemiz için onların neler yapabildiklerini 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gördük. Demirden tankların karşılarına çelik gibi güçlü iradeleri ile çıkıp, cesaret dolu yürekleri ile karşı durdular. Allah hepsinden razı olsun” açıklamasında bulundu.

Konuşmalarının ardından Emine Erdoğan ve Bakan Çelik, 9 kadın girişimciye plaket takdim etti.
Kaynak: İHA