ASİMDER'den Azerbaycan'a Sitem

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Türkiye’de görev yapan Azerbaycan devletinin yetkililerine sitem etti.

ASİMDER'den Azerbaycan'a Sitem
Açıklamalarda bulunan İrfan Ermiş, bölgeye Ermenilerin turist olarak gelip, bir sürü sinsi plan peşinde olduğunu söyledi.

Kars’ta Ermenistan bayrağının açılıp marşlar söylendiği, Van’da arsa satın alındığı ve Akdamar Adası’nda Peçenek Hristiyan Türklere ait olan kiliseye haç dikildiğini ifade eden Ermiş, “Ancak bugüne kadar Azerbaycan’dan ilimize 4 Azerbaycanlı kardeşimiz turist olarak kendi yurtlarına gelmemişler. Van’da 29 köy ve 350 bin Azeri kökenli kardeş ve akrabaları olduğundan acaba haberleri var mı? Ermeni lobileri turizm gezisi adı altında Hakkari, Van, Muş, Iğdır, Kars, Erzurum, Malatya ve Elazığ illerimize gelerek Kürt kökenli kardeş ve vatandaşlarımızı kandırıp, lobi ve misyoner çalışmaları yapıyorlar. Ya sizlerin ne gibi çalışmaları var? Azerbaycan Konsolosluğu çalışanları, lütfen görevinizi yapın ve Azerbaycanlı kardeşlerimizle bizleri kaynaştırın. Gelecek olanlar turist değil; kan ve din bağımız olan kardeşlerimizdir. Gerekirse gelenleri evimizde ağırlarız. Ermeniler sinsi planlar peşinde, bizler ise kardeşlik peşindeyiz. Gelen Ermeni turist kafileleri, köylere kadar gidip ‘bir Ermeni var mı’ diye araştırarak, bilgi ve belge aramaktalar. Yakın gördüklerine de fazla miktarda para vererek arsa bile alıyorlar. Buna rağmen Azeri kardeşlerimizin bizden haberleri yok. Bunun vebali ve sevabı Türkiye’deki Azerbaycan yetkililerinin üstündedir. Kardeşlik görevinizi yapınız” dedi.

Kaynak: İHA