Artvin'de Hayvancılık Sektörünün Sorunları Ve Çözüm Önerileri Konuşuldu

Artvin’de ’Hayvancılık Faaliyetleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştay düzenlendi.

Artvin'de Hayvancılık Sektörünün Sorunları Ve Çözüm Önerileri Konuşuldu
Artvin Valiliği ve Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce DSİ 26. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Hayvancılık Genel Müdürü Yardımcısı Salih Çelik, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, bakanlık temsilcileri, ilçe kaymakamları, kooperatif başkanları ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Koordinatörü Kubilay Akalın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, daha önceden su ürünleri ve arıcılık konularında çalıştaylar düzenleyerek sektörün sorunlarını tespit edip çözüm yolları üretmeye çalıştıklarını belirterek, bugün de hayvancılık sektörünün sorunlarına çözüm bulmak adına bu çalıştayı düzenlediklerini söyledi.



Artvin’de 55 bin büyükbaş, 114 bin de küçükbaş hayvan varlığının olduğunu ifade eden Okur, hayvancılığın Artvin’de küçük aile işletmeciliği şeklinde geleneksel usullerle yapıldığını ve ticari işletmenin olmadığını belirtti.

Artvin Valisi Ömer Doğanay ise devlet olarak hayvancılık konusunda gerekenlerin yapılıp ya da yapılamadığının iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Doğanay "Çiftçilerimiz hayvancılık konusunda üzerlerine düşün görevi yapıyor mu? Çiftçilerimiz de kendilerini sorgulamalı. Tarıma sırtını dönen en başta kendisine ihanet etmiş olur. Biz kendimize ihanet etmeyeceğiz. Her fırsatı değerlendireceğiz" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik ise bakanlık düzeyinde daire başkanlarının ve yetkililerin Artvin’deki çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturma gayesiyle bugün Artvin’de olduğunu belirterek ülke hayvancılığının geliştirilmesi adına her zaman üreticilerin ve çiftçinin destekçisi olduklarını söyledi.



Artvin’in mera hayvancılığı programında olduğunu kaydeden Çelik, bunun iyi değerlendirilmesi durumunda kazanımlarının da iyi olacağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise bu çalıştayların Artvin’in tarım sektöründeki sorunlarının çözümü noktasında önem arz ettiğini söyleyerek "İlimizin hali hazırdaki durumu nedir? Sorunlarımız nedir? Bunların tespit edilmesi lazım. Bu çalıştayın sonuçlarını hem bakanımızla hem de müsteşarımızla istişare edeceğim. Yerelde çözülecek işler var, Ankara’da çözülecek işler var. Ankara’da çözülecek işler için üzerimize düşen görevi yerine getireceğim. Tarım Bakanımızın Artvinli olması bizim için bir şanstır" dedi.

Kışla, 24 Mart’ta da Artvin’de Turizm Bakanı’nın katılımı ile bir turizm çalıştayı yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA