Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Gazheli, Mersin'de

Gazheli: 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri sonucunda varılan görüş birliğine uygun olarak halihazırda var olan 325 milyon dolarlık dış ticaret hacmini, en kısa sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz'.

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri sonucunda varılan görüş birliğine uygun olarak halihazırda var olan 325 milyon dolarlık dış ticaret hacmini, en kısa sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.' ifadesini kullandı.

İçel Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslar için kente gelen Gazheli, Arnavutluk Ticari Ataşesi Nertila Doka ve Arnavutluk İçel Fahri Konsolosu Levent Dölek ile Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, İçel'in önemli bir sanayi, liman, turizm ve tarım kenti olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerine de değinen Çakacak, şöyle devam etti:

'Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerimiz çok eskiye dayanıyor. Türkiye ile Arnavutluk arasında da karşılıklı dostluğa dayanan siyasi ilişkiler ve derin bir kardeşlik bağı var. Sahip olduğumuz bu dostluk ve kardeşlik temelli ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi noktasında devletlerimiz ve milletlerimiz arasında kültürel yönden birçok benzerlikler var. Bu nedenle hem Türkiye Cumhuriyeti olarak hem de Türk halkı olarak Arnavutluk’u ve Arnavutluk halkını kendimize çok yakın hissediyoruz.'

Gazheli ise Türkiye’nin uzun yıllardır devam eden bağlar nedeniyle Arnavutluk için çok önemli bir ülke olduğunu belirtti.

İlişkilerin geliştirilmesini önemsediklerini aktaran Gazheli, 'İki ülke ve halklar arasındaki tüm bu iyi ilişkiler ve kültürel bağların yanı sıra bu ilişkilerin ekonomik anlamda da daha ileri noktalara taşınabilmesi için bazı teşvikler gerekiyor. Bugün Arnavutluk'ta 300 Türk şirketi faaliyetlerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleri sonucunda varılan görüş birliğine uygun olarak halihazırda var olan 325 milyon dolarlık dış ticaret hacmini, en kısa sürede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA