Ardahan'da Çipli Kimlik İçin 7 Bin 190 Kişi Başvurdu

Ardahan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Mercan: 'Çipli kimlik kartlarına Ardahan'da nüfusa göre birçok ilden daha çok müracaat yapıldı' 'Kent merkezinde 2 bin 300, ilçelerden Göle'de bin 600, Posof'ta bin 50, Çıldır'da 750, Hanak'ta 850 ve Damal'da da 640 kişi müracaat ederek, toplam 7 bin 190 müracaat yapıldı'.

Ardahan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Yusuf Mercan, 'Çipli kimlik kartlarına Ardahan'da nüfusa göre birçok ilden daha çok müracaat yapıldı.' dedi.

Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da çipli kimlik kartlarına müracaatların her geçen gün arttığına değinerek, yazın bu müracaatların daha fazla olabileceğini söyledi.

Kış nedeniyle müracaatların kısmen sınırlı kaldığını belirten Mercan, 'Müracaatların yazın çok artacağı kanaatindeyim. Şu an bile çipli kimlik kartlarına Ardahan'da nüfusa göre birçok ilden daha çok müracaat yapıldı. Kent merkezinde 2 bin 300, ilçelerden Göle'de bin 600, Posof'ta bin 50, Çıldır'da 750, Hanak'ta 850 ve Damal'da da 640 kişi müracaat ederek, toplam 7 bin 190 müracaat yapıldı.' diye konuştu.

Gurbetçilerin de yazın çipli kimlik için müracaat edeceğini dile getiren Mercan, 'İlimize yazın çok sayıda gurbetçi geliyor. Bunların da müracaatını burada yapacağını düşünüyoruz.' ifadesini kullandı.

Mercan, Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan'da da vatandaşın mağdur olmaması için hafta sonları da çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA