AKAUM'dan 'Kadına Dair'

Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKAUM) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, “Kadına Dair” adlı panel gerçekleştirildi.

AKAUM'dan 'Kadına Dair'
Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleşen panelde, farklı konu başlıkları altında kadına dair konuşmalar yapıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan AKAUM Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur Taşdemir, Kadınlar Günü’nün anlamını ve nasıl kutlanmaya başlandığını anlattı. Kadın örgütlerinin çalışmalarından bahseden Doç. Dr. Taşdemir, “Kadın örgütleri, artık bir sembol haline gelen 8 Mart haftasında kadınların kendini ifade etmesi için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu bağlamda kadın örgütleri, kadının toplumdaki yeri için önemli bir roldedir. 2017 yılı içinde öncelikle bir bilimsel araştırma yapmayı düşünüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir üniversite olmak adına çeşitli etkinlikler, çalışmalar ve düzenlemeler yapmayı planlıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program Prof. Serla Balkarlı’nın piyano resitali ile devam etti. Prof. Balkarlı; F. Chopin Mazurka Op. 63 Nr. 3, U.C. Erkin Zeybek Havası, S. Rahmaninof Prelüd Op.3 Nr.2, Polichinelle Op.3 Nr.4 ve W.A. Mozart Türk Marşı eserlerini dinleyicilerle buluşturdu.

Panelin birinci oturumunda Yrd. Doç. Dr. Nazmiye Özenbaş “Hukuk ve Kadın” , Doç. Dr. Fatime Güneş “Yoksulluk ve Kadın”, Doç. Dr. Özlem Örsal “Sağlık ve Kadın” konulu konuşmalarını yaptı. Tartışma, soru ve cevap kısmının ardından geçilen ikinci oturumda ise Prof. Dr. Ahmet Makal, “Tarihte Kadın Emeği”, Doç. Dr. Betül Urhan “Günümüzde Kadın Emeği” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Panel; tarışma, soru cevap kısmı ve kapanış konuşmasıyla sonlandırıldı.
Kaynak: İHA