Afşinli Çiftçilere Yüzde 60 Destekle Ceviz Fidanı

Afşin ilçesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretime destek çalışmaları kapsamında, 40 çiftçiye yüzde 60 hibeyle 2 bin 100 ceviz fidanı dağıtıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, kurumda düzenlenen törende, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tarımsal üretime destek çalışmaları doğrultusunda, toplanan talepler kapsamında ceviz fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ceviz fidanlarının bölgeye uyumlu olduğuna dikkat çeken Kurt, gerek dikimde, gerek hasat zamanına kadar olan zamanda teknik desteğin İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlanacağını belirtti.

Kurt, Kahramanmaraş'ın, Türkiye genelinde ceviz üretiminde ikinci sırada olduğunu, bunu daha artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bölgemizde son yıllarda cevize yoğun bir talep var. Buna istinaden bizde sağ olsunlar Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ceviz üretiminde önemli bir artış söz konusu oldu. İlerleyen yıllarda bunun daha da artacağının kanaatindeyiz. Geçtiğimiz yılda yaklaşık bir 3 ceviz çeşidinde 500 ceviz fidanı dağıtımı yapmıştık. Bu yılda 2 bin 100 ceviz fidanı desteği aldı çiftçilerimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak toplamda 5 bin'den fazla ceviz fidanı dağıtıldı ilçemizde. Bunun yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğümüzün sertifikalı fidan desteği çalışmaları kapsamında yapılan büyük tesislerimiz mevcut. İnşallah 8 ile 10 yıl sonra dağıtılan fidanlarımızdan ürünlerimizi alacağız ve Türkiye'de ceviz yetiştiriciliğinde birinci sıraya geleceğiz.'

Kaynak: AA