Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Ticaret Bakanı'ndan Kayseri Şeker'e Ziyaret

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma ve Ticaret Bakanı Anwar-ul Haq Ahady ve beraberindeki heyet, Kayseri Şeker’i ziyaret etti.

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Ticaret Bakanı'ndan Kayseri Şeker'e Ziyaret
Ziyarette konuşan Afganistan’ın Eski Maliye, Ulaştırma ve Ticaret Bakanı Anwar-ul Haq Ahady, "Afganistan Türkiye dostluğu çok sıkı bir dostluktur Türkiye bizim için bir örnek bir model ülkedir. Türkiye’nin ekonomisi çok daha iyidir . Benim Kayseri de olduğum günler hep verimli geçiyor. Biz burada hem sizle tanıştık hem de sizin tecrübelerinizden faydalandık. Çünkü Afganistan da piyasa ekonomi en çok devlet tarafından kontrol ediliyor. Serbest piyasa fazla yoktu. Son zamanlarda serbest piyasaya izin verildi.

Biraz özelleştirilmeye doğru gidildi. Tabi sizin ekonominiz daha güçlü bu alanda da bize bir örnek teşkil ediyorsunuz. Biz yıllık yaklaşık 200 bin ton şeker ithal ediyoruz. Bizim şeker ithalatımızın yüzde 50’si Brezilya’dan, yüzde 20’si yaklaşık Pakistan’dan bir kısmı da Hindistan’dan karşılıyoruz. Tabi sizden ithal edersek neden olmasın. Hem daha iyi olur bunu sizin gibi bir insanla konuşmaktan çok mutluluk duyarız" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, "Öncelikle ülkemize şehrimize ve kurumumuza gelmiş olması bizim için bir şeref kurumumuz ile ilgili bilgileri aktaralım.Afganları Türk milletinin bir kardeşi olarak görürüz her şeyden önce bu anlayıştayız. Bizim milletimizin her bir ferdi sadece yöneticilerimizin değil. Ve bu şekilde elimizden gelen bir katkı olursa bunu memnuniyetle yapmak isteriz. Bizim tabi içinde bulunduğumuz sektör şeker sektörü. Biz sizinle her türlü bilgiyi paylaşmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri; Hurşit Dede ve Abdulkadir Güneş de hazır bulundular.
Kaynak: İHA