Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Ticaret Bakanı Ahady'den KTO'ya Ziyaret

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma ve Ticaret Bakanı Anwar-ul Haq Ahady ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı ziyaret etti.

Afganistan Eski Maliye, Ulaştırma Ve Ticaret Bakanı Ahady'den KTO'ya Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ile getiren KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin sanayisi ile ön plana çıktığını söyledi.

Hiçyılmaz, “Sizi Kayseri’de görmekten çok memnunuz. Kayseri Ticaret Odası’na yapmış olduğunuz ziyaret içinde çok teşekkür ederiz. 17 bin civarında üyemiz var. Kayseri öncelikle ticari bakımdan ön plana çıkmıştır. 1980 yılından sonra rahmetli Özal beraber sanayileşme hamleleri de başlamıştır. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerimize hizmet etmek için yönetim kurulu üyesi ve meclis üyesi arkadaşlarımızla gayret gösteriyoruz. Bu içerisinde bulunduğumuz yeni binamıza taşınalı 1 ay oldu. Bazı ufak tefek eksikliklerimiz var. Üyelerimize en iyi hizmeti vermek için fiziki şartlarımızı da iyi bir hale getirdik. Makine ve teçhizatı temin ettiğiniz zaman, üretmek bugün ki dünyada kolaydır ama işin püf noktası ticarettir. Bir ülke veya şehir ticari anlamda kendisini gösteremezse gelişmesini tam manasıyla yerine getiremez” ifadelerini kullandı.

Afganistan eski Maliye, Ulaştırma ve Ticaret Bakanı Ahady ise, Kayseri halkından ve iş adamlarından ticaretin tüyolarını öğrenmek istediklerini kaydetti.

Ahady, “Afganistan-Türkiye Dostluk Gecesi için Kayseri’ye geldik. Program sonrasında böyle bir organizasyon oldu. Bizim içinde çok güzel oldu. Kayseri çok güzel bir şehir. Ticaret ve turizm anlamında çok gelişmiş. Ben daha önce böyle turizm şehrini gezmemiştim. Kayseri o açıdan gerçekten çok iyi. Kayseri ticaret alanında çok ün kazanmış bir şehirdir. Biz Afganlar ticarette pek iyi değiliz. İnşallah Kayseri halkından ve iş adamlarından ticaret tüyolarını öğreniriz” diye konuştu.

Ziyarette, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve yönetim kurulu üyeleri de bulundu.
Kaynak: İHA