Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta ilçesine atanan 80 sözleşmeli öğretmen, 'Okul dışı faaliyetler' kapsamında Celal Bayar Ortaokulunu gezdi.

Öğretmenleri karşılayarak okulu gezdiren Okul Müdürü Yasin İbiş, okul çevresinin sosyo-ekonomik yapısı, okulun tarihçesi, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal başarıları hakkında bilgi verdi.

Okulun koridorlarında öğrencilere yönelik eğitici, öğretici, eğlendirici, estetik ve sanatsal değeri olan resim çalışmalarını gösteren Müdür İbiş, bu resimlerin çocukların okulu daha çok sahiplenmelerini sağladığını ifade etti.

Sözleşmeli öğretmenler, okuldaki duvar resim çalışmalarının kendilerinin mesleki gelişimine büyük katkı sunacağını belirterek, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Okul dışı faaliyetler koordinatörü Lütfü Başlı ve Mehmet Özen ise Celal Bayar Ortaokulunun bu çalışmalarının özgün bir çalışma olduğunu ve diğer okullar için örnek teşkil ettiğini belirtiler.

- Besni'de otomobil hırsızlığı iddiası

Besni ilçesinde park halindeki otomobil, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Alınan bilgiye göre, Yenikent Hasan Tütün Mahallesi'nde ikamet eden Yusuf Çulcu, akşam saatlerinde 02 DB 532 plakalı otomobilini evinin önüne park etti.

Bir süre sonra dışarı çıkan Çulcu, otomobilinin yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, çevredeki binaların güvenlik kameralarını inceledikten sonra otomobili çalan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: AA