Adıyaman'daki Deprem

Samsat'ta yaşanan depremin ardından ara verilen eğitime çadırlarda devam edildi.

Samsat ilçesinde geçen hafta meydana gelen depremden sonra okullarda ara verilen eğitim ve öğretime kurulan çadırlarda devam edildi.

Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından tatil edilen okulların yerine kurulan çadırlar öğretmen, veli ve öğrencilerin çabasıyla eğitim öğretim için hazırlandı.

Öğrenciler ve öğretmenler, okul malzemeleriyle birlikte AFAD tarafından okullara yakın güvenli bölgeye kurulan çadırlara geçerek, eğitime ve öğretime devam etti. Sabah saatlerinde velileriyle birlikte çadırların önüne gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Samsat Merkez İlkokulu önünde toplanan öğrenciler, yapılan törenin ardından çadırlara geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ilk günden sonra eğitime ara verdiklerini söyledi.

Eğitime çadırlarda devam edildiğini ifade eden Kızılkaya, şunları belirtti:

'Bugün tekrar eğitime devam ediyoruz. Çocuklar çok heyecanlı. Öğretmen arkadaşlar sağ salim görev başındalar. Çadırlarımız kuruldu. Herkes sınıfına gidecek. Allah'ın izniyle yıl sonuna kadar çadırlarda, 15 gün sonra da konteynerlerde eğitim ve öğretime aralıksız devam edeceğiz. Şu anda bir problem yok. Çocuklar oyun oynamak için sabırsızlanıyorlar. Çocuklarımıza her konuda da destek olacağız.'

Beşinci sınıf öğrencisi Sadi Kızıl, bugün okula tekrar başladığı için mutlu olduğunu belirterek, 'Okulumu, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Bugün çok heyecanlıyım.' dedi.

Birinci sınıf öğrencisi Nisa Ata da eğitime tekrar başlanması nedeniyle çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Ata, okumak ve ileride hemşire olmak istediğini dile getirdi.

- 'Depremde yaralandım'

Depremde yaşadıklarını anlatan depremzede Kübra Tunay, deprem anında kardeşiyle birlikte evinin bahçesinde olduğunu söyledi. Bu sırada üzerine duvar yıkıldığını ifade eden Tunay, şunları söyledi:

'Deprem anında çok korktum. Kardeşim yanında oynuyordu. Kardeşimi deprem anında üzerine kapanarak korudum. Kardeşim zaten epilepsi hastası. Onunu üzerine düşecek olan duvar benim üzerime yıkıldı. Daha sonra kardeşimi alıp dışarı çıktım. Kafamın kanadığını gördüm. Hastaneyi gidip tedavi altına alındım. Depremde sol kolum ve kafamdan yaralandım. Şu anda durumum çok iyi, Allah bir daha depremi yaşatmasın.'

Bu arada ilçe merkezinde artçı sarsıntılar sürüyor.
Kaynak: AA