Adilcevaz KYK Yurdunda Kadınlar Günü Etkinliği

Bitlis’in Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki kız öğrenci yurdunda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği düzenlendi.

Adilcevaz KYK Yurdunda Kadınlar Günü Etkinliği
Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Belediye Meclis üyesi Şenay Beşkardeş, KYK yurt Müdürü Özcan Beşkardeş ve yurtta kalan Adilcevaz Meslek Yüksekokulu’nda okuyan kız öğrenciler katıldı.

Kız yurdunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu ve şarkılar söylendi. Burada bir konuşma yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kadınlar gününün önemine değinerek, “Sevgili öğrenciler hepiniz ülkemizin farklı yerlerinden geldiniz buraya. Kaldığınız yurdumuza yeni bir müdürünüz atandı. Müdürümüz gerçekten çok gayretli ve çalışkan bir arkadaşımız. Sizler bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birlikte el ele vererek sizler için ve ilçemiz için bir şeyler yapmanın çabası içerisindeyiz. Bizlerden ne konuda talebiniz ya da isteğiniz varsa yapmaya hazırız. Hayatınız sağlık ve mutluluk içerisinde geçsin. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum ve hepinizin kadınlar gününü kutlu olsun” dedi.

Kaymakam Arif Karaman ise, öğrencilere hayatından örnekler vererek daha çok çalışmaları gerektiğini belirterek, “Bizler cennet annelerin ayağının altındadır diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ancak yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede kadına verilen değer ortada. Hepiniz ülkemizin farklı yerlerinden gelerek burada eğitiminizi sürdürmektesiniz. Bizde sizler gibi bu yollardan geçtik. Benim sizlere tavsiyem burada güzel anılar yaşamanıza ve okulunuzu okuyup bir yerlere gelmenin çabası içerisinde olun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Belediye Meclis üyesi Şenay Beşkardeş, kız öğrencilere kadınlar günü dolayısıyla gül dağıttı.

Kaynak: İHA