Abdullah Reha Nazlı Açıklaması Kendi Görevlerimizi Mesleğimize Yüklüyoruz

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile buluştu. Mühendisliğin hayat ile ilişkilerine değinilen konferansta çok çeşitli konular arasından ortak bağlantılara değinilerek sonuçlar çıkarıldı ve örnekler sunuldu.

Abdullah Reha Nazlı Açıklaması Kendi Görevlerimizi Mesleğimize Yüklüyoruz
Diplomanın pek çok bölüm için iş başvuru formu doldurmaya yaradığını söyleyen Nazlı, meslek tanımları ile sektörlerin ihtiyaçlarının birbiriyle uyuşmadığını, işe başlayan herkesin işi işte öğrenmek zorunda olduğunu söyledi.

Bir zamanlar onyıllar süren değişimlerin şimdi sürekli yaşanıyor olmasına rağmen eğitim sistemi başta olmak üzere gençleri hayata hazırlayan tüm koşulların bu şartlara ayak uydurmakta yetersiz kaldığı bildirildi.

Mesleğin bir kalıp olduğunu bildiren Nazlı, bu kalıbın insanın iş bulmasını sağlamayacağını sadece işte öğreneceği şeyler için altyapı demek olduğunu, üniversitelerin yaşam koçluğu vazifesinin olmadığını söyledi.



Sadece kendini geliştiren kişinin çağın sürekli değişen yapısında ayakta kalabileceğini anlatan Nazlı, meslek ünvanına ilave edilmesi gereken pek çok yön olduğunu ve herkesin ihtiyaç duyduğu konuların farklı olduğunun altını çizdi.

Üniversitenin en büyük yararının insana düşünecek 4 yıl kazandırması olduğunu söyleyen Abdullah Reha Nazlı konuşmasında şunları söyledi: "Kimsenin sizden iş bulmanızı beklemediği 4 yıl kendi mesleğiniz içinde veya etrafında hangi alanda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini öğrenmeniz için hayati bir fırsat. Mezun olduktan sonra iş aramaya başlamak insanları mecburen ilk bulduğu fırsata yönlenmeye ve buradan ömür boyu çıkamayacağı bir döngüye girmesine neden oluyor. Herkes yönleneceği yola, gireceği sektöre, başvuracağı işe, geliştireceği yeteneklerine okurken karar vermeli." (EFE)
Kaynak: İHA