'8 Kadın Mülteci' Sergisi

Gazeteci Funda Karayel'in mülteci kadınlardan ilham alarak tasarladığı pasaport ve çantaların yer aldığı sergi açıldı Serginin geliri, hikayesi paylaşılan 8 kadın mülteciye bağışlanacak Karayel: 'Bu sergide 8 kadının hikayesi var, 8 pasaport kılıfı dikerek, onların içine 8 mülteci kadın hikayesini koydum. Gelenler aynı zamanda onların hikayelerini okuyacaklar'

Gazeteci Funda Karayel'in mülteci kadınlardan ilham alarak tasarladığı pasaport ve çantaların yer aldığı '8 Kadın Mülteci' sergisi açıldı.

Karayel, W Hotel'de düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, mülteciliğin bir seçim olmadığını, çoğunluğu kadın ve çocuk olan bu insanların büyük dramlar yaşadığını söyledi.

Mültecilerin hikayelerine kayıtsız kalamadığını dile getiren Karayel, onlara karşı uzun zamandır hassasiyet duyduğunu anlattı.

Karayel, uzun zamandır çekmek istediği kısa film için mültecilerin hayat hikayelerini araştırdığını ve onların birçoğunun Suriye'de çantacılık yaptığını keşfettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Ben de çanta tasarlıyorum. Onlardan ilham alarak çanta tasarlamaya başladım. Onların hikayelerini sürekli dinliyordum ve mülteci kadınlara bir katkım olsun istedim. Mültecilere karşı duyarlı olmalıyız ve o yüzden böyle bir sergi yapmak istedim. Bu sergide 8 kadının hikayesi var, 8 pasaport kılıfı dikerek, onların içine 8 mülteci kadının hikayesini koydum. Gelenler aynı zamanda onların hikayelerini okuyacaklar.' diye konuştu.

Karayel, bir ay açık kalacak serginin yurt dışında da açılacağını sözlerine ekledi.

Serginin geliri, hikayesi paylaşılan 8 kadın mülteciye bağışlanacak.

Kaynak: AA