5. Ürün Ve El Sanatları Fuarı Yarın Açılıyor

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen '5. Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın yarın açılacağı bildirildi.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanında yarın açılışı gerçekleştirilecek fuara, 51 farklı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan dokuma, gümüş ve bakır işleme, süs eşyası, sedef kakma, et ve süt ürünleri başta olmak üzere bir çok ürünün tanıtım ve satışı yapılacak.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, fuar alanında incelemelerde bulundu. Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarın bir hafta boyunca Antalyalılara hizmet vereceğini söyledi.

Türkiye'de 51 ceza infaz kurumundan gelen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağını anlatan Solmaz, geçen sene gerçekleştirilen fuarı 116 bin Antalyalının gezdiğini açıkladı. Solmaz, bu sene de Antalyalı vatandaşları fuara beklediklerini ifade etti.

Alana stantların Akhisar cezaevi mahkumları tarafında yapıldığına vurgulayan Solmaz, 'Halkımıza, tutuklu ve hükümlülerince üretilen güzel, doğal ürünler, hem bizim hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının her türlü denetiminden geçerek yarın pazarlanacak.' diye konuştu.

Solmaz, fuarda Kastamonu'nun ahşap ürünleri, Mardin'in telkarisi, Edirne cezaevinin yapmış olduğu kavurma, sucuk gibi çok çeşitli ürünlerin alanda bulunabileceğini kaydetti.

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinde sadece yatmadığını vurgulayan Solmaz, şunları kaydetti:

'Hükümlülerle ilgili hep klişe bir beklenti ve algımız var. Hükümlülerin cezaevinde hep yatarak cezalarını çektiklerini sanıyoruz. Hükümlüler artık cezaevlerinde sadece yatmıyor, yatarken ürünler yapıyorlar. Cezaevlerinde sebze, ahşap, sabun, havlu, doğal tuz ve aklınıza gelebilecek her türlü ürün üretiliyor. Hükümlülerin ürettikleri ürünler tamamen doğal. Özellikle şunu söylemek gerekir ki hükümlüler cezaevlerinde öğrendikleri mesleklerle ilgili sertifika alıyorlar. Dışarıya çıktıklarında da meslek haline getiriyorlar.'

Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alanda bulunan kadınlara çiçek verdi.

Kaynak: AA