42. KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni Ortahisar 'Da Yapılacak

Kıbrıs-Irak-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun (KIBATEK) her yıl yurtiçinde ve dışında düzenlediği uluslararası edebiyat şölenlerinin 42.si 29 Haziran-2 Temmuz 2017 tarihlerinde Ürgüp’ün Ortahisar Kasabasında yapılacak.

42. KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni  Ortahisar 'Da Yapılacak
Yapılacak olan edebiyat şölenini Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve KIBATEK İkinci Başkanı Leyla Işık Ortahisar’da bir otelde yapmış olduğu basın toplantısıyla duyurdu.

Belediye Başkanı İsmail Genç yaptığı açıklamada “Bugün sizleri buraya davet etmemizin amacı Kıbrıs- Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu kısaca KIBATEK ile Belediyemizin yapacağı ortak çalışma konusunda basınımızı, bilgilendirmektir. Bildiğiniz gibi son zamanlarda Uluslararasında birbirlerini tanıma konusunda bazı sıkıntılar görülmektedir. Bu tür olumsuzlukların karşılıklı iyi niyet ve birbirlerini yakından tanıma ile giderilebileceğine inanıyorum. Bu amaçla sizlere ekte listesini de sunduğumuz 14 ülke temsilcileri ile bir araya gelerek ülkelerin birbirlerini daha yakından tanımasına, aralarındaki dostluğu ve Kültürel bağları pekiştireceğine ve bölgemiz Kapadokya Turizmine katkı sağlayacağına inandığımız 42. KIBATEK Edebiyat şölenini 29-30 Haziran ve 1-2 Temmuz Tarihlerinde Kasabamızda düzenleyeceğiz. Bu bağlamda edebiyat sever vatandaşlarımızı 29 Haziran 2 Temmuz arasında düzenlenecek olan 42. KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şölenine davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA