15 Temmuz Darbe Girişimi Tiyatro Oyunu İle Anlatıldı

Çankırı Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin gösterdiği kahramanlığı anlatan tiyatro oyununu Çankırılılar ile buluşturdu. Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in yazıp oynadığı "15 Temmuz’da Bizim Mahalle" tiyatro oyunu vatandaşlar yoğun ilgi gördü.

15 Temmuz Darbe Girişimi Tiyatro Oyunu İle Anlatıldı
100. Yıl Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda Osmanlı döneminden başlayarak günümüze kadar hem geçmiş yad edildi hem de yaşanan darbelere değinildi. 15 Temmuz’u dünyaya verilmiş bir tarih dersi olarak betimleyen Yenilmez, Türk milletinin darbe girişimine karşı gösterdiği birlik ve beraberliğin en büyük demokrasi dersi olduğunu vurguladı.

"Yaran poşusu ile sahne aldı"

Ünlü Tiyatrocu Ahmet Yenilmez, tek kişilik performansı ile Çankırılıları hem düşündürdü hem güldürdü hem de ağlattı. Boynunda Yaran poşusu ile sahneye çıkan Yenilmez, gösterisinin sonunda fırsat buldukça Çankırı’ya geldiğini ve Yaran kültürünün Çankırı’da büyük bir istikrarla yaşatılmasını takdir ettiğini ve bu Yaran kültürünü kitaplaştırmak istediğini belirtti.

Kültürde yaşatılan saygı, sevgi ve "eline, diline, beline hakim ol" anlayışının Çankırı yöresel kültüründe halen büyük anlam taşıdığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yenilmez, "Çalışmalarındaki üstün gayret ve heyecan gördüğüm için Belediye Başkanı İrfan Dinç’i kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, 15 Temmuz başta olmak üzere tarihi doğru anlamayı sağlayacak her türlü etkinliği desteklediklerini söyleyerek performansından dolayı Ahmet Yenilmez’i tebrik etti.
Kaynak: İHA