Yemen'deki Şiddet Olayları

Husiler ile Salih yanlılarının Taiz'de düzenlediği saldırılarda 3'ü HDG mensubu 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde hükümet karşıtı Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının düzenlediği bombalı saldırılarda 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile Salih yanlıların düzenlediği, Eş-Şenini pazarını hedef alan saldırıda bir sivil yaşamını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Ayrıca Husilerin Tibe El-Vekil bölgesinde bir eve yönelik bombalı saldırısında hükümete bağlı Halk Direniş Güçlerine (HDG) mensup 3 kişi öldü.

Husiler tarafından bir yılı aşkın süredir kuşatılan Taiz kentinin, gün aşırı bombardımanlara maruz kaldığı belirtiliyor.

Husilerin doğu ve kuzeyden kuşattığı, güneyden de sıradağların bulunduğu kentteki abluka geçen yıl ağustos ayında ordu birliklerinin HDG'nin desteğiyle düzenlediği operasyonlarda güneybatından kısmi şekilde kırılmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çok sayıda kenti, Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA