Yabancı Yatırımcı Borsada Alıma Şubatta Da Devam Etti

Yabancı yatırımcı şubatta borsada net 154 milyon dolarlık alım gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'da, yabancı yatırımcıların alımları ocak ayından sonra şubatta da devam etti.

AA muhabirinin Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, borsada, geçen yılın büyük bölümünde alım tarafında yer alan yabancı yatırımcılar, 2017 yılının ilk iki ayında da net alım gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcı, ocaktaki 816 milyon dolarlık alımın ardından şubatta da 154 milyon dolar tutarında net alış yaptı. Böylece yabancı yatırımcının yılın ilk iki ayındaki net alım tutarı 970 milyon dolara yükseldi.

Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi, geçen ay yabancı yatırımcıların alımlarının da etkisiyle TL bazında yüzde 1,37, dolar bazında ise yüzde 5,09 yükseliş kaydetti.

- Yabancılar şubatta da en çok banka hissesi aldı

Yabancı yatırımcılar, ocak ayında olduğu gibi şubat ayındaki alımlarında da genel olarak banka pay piyasalarını tercih etti.

Yabancı yatırımcılar 69,8 milyon dolarlık net alımla geçen ay en çok İş Bankası (C) hissesi tercih ederken, en fazla satış yaptığı hisse senedi ise 18,9 milyon dolar ile Arçelik oldu.

Şubat ayında yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisse senetlerinde İş Bankası'nı (C) 34 milyon dolar ile Garanti Bankası, 28,9 milyon dolar ile Vakıf Bank, 26,6 milyon dolar ile Akbank ve 22,6 milyon dolar ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı izledi.

Yabancı yatırımcı tarafından Arçelik'in ardından şubat ayında en fazla satışın yapıldığı pay piyasaları ise 16,3 milyon dolar ile Türk Hava Yolları, 10 milyon dolar ile Petkim ve BİM Mağazalar oldu.

Kaynak: AA