Ürdün'deki İÇCP'den Hükümete Çağrı

İÇCP, hükümete güvenlik güçlerinin siyasi hayata müdahalesini durdurması çağrısında bulundu.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi (İÇCP), hükümete, güvenlik güçlerinin siyasi hayata yönelik müdahalesini durdurması çağrısında bulundu.

İÇCP Genel Sekreteri Muhammed ez-Zuyud, Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki'ye hitaben bir mesaj yayınlayarak, siyasi hayata yönelik güvenlik müdahalesinin durdurulmasını istedi.

Zuyud mesajında, 'Emniyet birimi, ülke genelinde İÇCP üyelerine yönelik sorgulama operasyonları düzenliyor. Bu operasyonlar, Kerak, Medeba, Ceraş kentleri ile İrbid kentinin El-Kura ilçesinde yoğunlaşıyor.' ifadelerine yer verdi.

Bu birimin ayrıca, sınır kapıları ve havalimanlarında parti liderleri ve yetkililerinin seyahat prosedürlerini geciktirdiğini kaydeden Zuyud, bunların, hükümetin ülkedeki siyasi hayatın gelişmesine ilişkin sloganlarının aksine partiye ve parti üyelerine yönelik dışlayıcı politikalarını ortaya koyduğunu belirtti.

Partisine mensup onlarca kişinin ifadeye çağrıldığının altını çizen Zuyud, 'Hükümetin, Ürdün halkına karşı sistematik dışlayıcı politikalarından vazgeçmesi ve emniyet birimlerinin siyasi ve sivil hayata doğrudan müdahalelerini dizginlemesi gerektiğini' ifade etti.
Kaynak: AA