Türkiye İş Bankası, Maximum Mobil'i Kullanıma Açtı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezen: 'Maximum Mobil, kendi ekosistemi içerisinde satın alma deneyimini zenginleştirecek yeni iş ortakları ile hayatını devam ettirecek'.

Türkiye İş Bankası, satın alma deneyimini uçtan uca yaşatacak bir ekosistem bakış açısıyla tasarlanan mobil uygulaması Maximum Mobil’i kullanıma sundu.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, iOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında kullanılabilen Maximum Mobil ile sadece İş Bankası müşterilerinin değil, diğer tüm bankaların kart müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunuluyor.

Yeni uygulama; kart yönetimi ve alışveriş işlemlerinde çok sayıda özelliği sunmasının yanı sıra, diğer banka kredi kartı müşterilerinin de faydalanabileceği şekilde tasarlanmış bir platform olma özelliği ile diğer mobil ödeme uygulamalarından farklılaşıyor.

Maximum Mobil ekosisteminin ilk partnerleri Cinemaximum ve Petrol Ofisi olurken, kullanıcılar uygulama üzerinden kart bilgilerini ayrıca girmeye gerek olmadan, film, salon, seans ve koltuğunu seçerek hızlı ve kolay bir biçimde Cinemaximum bileti alabiliyor, uygulama içerisindeki dijital bilet sayesinde gişeye uğramadan doğrudan salona geçebiliyor.

Mart ayı içerisinde Maximum Mobil ekosistemine dâhil olacak “Petrol Ofisi Öde-Geç” uygulaması ile de İş Bankası ve diğer tüm banka kredi kartı kullanıcıları, araçlarından inmeden akaryakıt alabilecek. Lansman sonrası Maximum Mobil ekosistemine dâhil olacak yeni iş ortaklarıyla, kullanıcıların günlük hayatlarını kolaylaştıracak şekilde dijitalde uçtan uca tasarlanmış satın alma deneyimi zenginleştirilecek.

İş Bankası müşterileri, talep ettikleri kredi kartlarının fiziken ulaşmasını beklemeden, bu kartlara Maximum Mobil’den tanımlanacak sanal kartları ile işyerlerinden mobil temassız işlem ya da internetten alışveriş yaparak ihtiyaçlarına anında çözüm bulabilecekler.

Maximum Mobil’in bu özelliği sayesinde, İş Bankası müşterilerinin kayıp çalıntı nedeniyle kartlarının yenilenmesi durumunda, fiziki kartın teslimi beklenmeden alışveriş ihtiyaçları Maximum Mobil ile sanal kart üzerinden karşılanabiliyor. Maximum Mobil uygulamasıyla, İş Bankası ve diğer tüm banka kredi kartı kullanıcıları uygulamaya tanımladıkları kartlarıyla Türkiye genelinde 50’den fazla kurumun faturasını mobilden anında ödeyebiliyor.

- 'Maximum Mobil ile Maximum markasının söz konusu vaadi mobil hayata uyarlandı'

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Maximum markası ile ödeme sistemleri alanında pek çok yeniliğe imza attıklarını vurguladı.

Sezen, şunları kaydetti:

'Maximum, 16 yıldır devam eden yolculuğunda hayatı maksimumda yaşatma vaadiyle bir alışveriş kartının ötesine geçerek müşterilerimizin günlük hayatına değer katan bir kredi kartı programı olarak farklılaştı. Maximum Mobil ile Maximum markasının söz konusu vaadi mobil hayata uyarlandı. İdeal müşteri deneyimi odağı ile ‘minimum eforla maksimum değer’, ‘kolaylık ve hız odaklı kullanıcı deneyimi’, ‘her kullanıcıya özel kişisel içerik’, ‘yaygın erişim ve iş ortağı ağı’ ile ‘yaşayan, dönüşen, gelişen servis’ anlayışıyla Maximum markası, bir ödeme aracının ötesinde müşterilerimizin anlık ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ekosistem bakış açısı ile yeniden tasarlanarak mobil platforma taşındı. Dijitalleşen dünya ile birlikte değişen müşteri beklentilerini karşılamak için, tüm süreçlerimizi müşteri deneyimi odağı ile gözden geçiriyor, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza minimum efor ile maksimum fayda sağlayacak çözümler üzerine odaklanıyoruz.'

Maximum Mobil uygulamasını 3 ana eksen etrafında tasarladıklarını, ilk olarak, Maximum Kart programını kampanyalardan kart yönetimine kadar tüm fonksiyonları ile dijitale taşıyacakları bir uygulama geliştirmeye odaklandıklarını dile getiren Sezen, 'İkinci olarak, Bankamız kart müşterisi olsun olmasın herkes tarafından kullanılabilecek, yani banka bağımsız bir uygulama olsun istedik. Son önemli adım olarak da müşterilerimizin günlük yaşamında onlara kolay, hızlı ve konforlu ödeme ve satın alma deneyimi sunma vizyonuyla geliştirdiğimiz Maximum Mobil’i iş ortaklarımız ile zenginleştireceğimiz bir ekosistem içerisinde sunmayı amaçladık. Cinemaximum ile başladığımız ekosistem yolculuğuna, kısa süre sonra Petrol Ofisi ile hayata geçireceğimiz araçtan inmeden akaryakıt satın alınması deneyimi ile devam edeceğiz. Maximum Mobil, kendi ekosistemi içerisinde satın alma deneyimini zenginleştirecek yeni iş ortakları ile hayatını devam ettirecek.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA