Türkiye Diyanet Vakfı Hizmetleri Anlatıldı

Adıyaman’da ki camilerde görev yapan din görevlilerine Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) yaptığı hizmetler anlatıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Hizmetleri Anlatıldı
Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye ve Dünyada yapılan hizmetler anlatıldı. Toplantıya Vakfın Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin, TDV Şube Müdürü Yavuz Kocamış, Adıyaman Müftüsü ve TDV Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürkçü, müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Kuran’ı Kerim okunarak başlayan programın açılış konuşmasını Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü yaparak, Türkiye Diyanet Vakfının birçok kişinin bilmediği güzel hizmetleri olduğunu vurguladı.

Mehmet Ali Öztürkçü, Türkiye Diyanet Vakfının yetkililerinin gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin ise konuşmasında, “Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğunda öyle güzel hedefler kondu ki eğitimden kültüre, insani hizmetlere sosyal hizmetlere, sağlığa varıncaya kadar, 50-60 sene sonra yapılacak hizmetlerin temeli atıldı. Büyüye büyüye Anadolu’dan dallarıyla dünya coğrafyasının 135 ülkesine uzanan, meyveleriyle yeryüzündeki bütün mazlum ve mağdurlara merhamet götüren bir iyilik ağacı oldu. Yeryüzünde yer yüzünde hiçbir kötülük kalmayıncaya kadar, tek din Allah’ın dini oluncaya kadar çalışan bir iyilik hareketi oldu” dedi.

TDV Şube Müdürü Yavuz Kocamış ise daha sonra vakfın hizmetlerini anlattı.
Kaynak: İHA