Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı İstanbul'dan Ödüllerle Döndü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı, 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’ndan 15 madalya ve 1 kupa ile döndü.

Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı İstanbul'dan Ödüllerle Döndü
Ödül alan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde hazırladıkları sunumları Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a sergiledi. Ödül alan yemeklerin sergilendiği sunuma; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar ve Prof. Dr. Yücel Güney katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan öğrencileri tebrik ederek, "Üniversitelerin meyvesi öğrencileridir. Yani meyve ne kadar güzel, ne kadar tatlı olursa üniversiteler de aslında o kadar başarılı demektir. Bizim Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün yeni kurulmuş olmasına rağmen çok kısa zamanda hocalarımızın da desteği ve katkısıyla çok ciddi mesafe kat ettiğini görüyoruz. Turizm Fakültesi öğrencilerimizin yanı sıra Açıköğretim Sistemi bünyesindeki öğrencilerimizin de madalyalar, kupalar almaları bizi çok gururlandırdı. Biz adeta kendi içimizde yarışıyor hale gelmişiz. Bu tür faaliyetlere olan katkımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin hepsini çok tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi ve Aşçılık Takımı Direktörü Osman Güldemir ise, "Geçen seneden farklı olarak bu sene takımımıza Açıköğretim Fakültesi’nden öğrencileri de dâhil ettik. Yani Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzden 13, Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Programı Bölümümüzden 2 kişi bu sene Aşçılık Takımımızda yer aldı. Öğrencilerimiz, geçtiğimiz Şubat ayında İstanbul’da gerçekleşen 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda farklı kategorilerde 15 madalya ve 1 kupa aldı. Bu yıl, ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nde okuyan 3 öğrencinin de orada ödül aldığını gördük. Bugün onların da aramızda olmasından çok memnunuz" şeklinde konuştu.



Ödül alan isimler

15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda; Büşra Nur Barıştürk, JP15 Gençler Modern Turta kategorisinde bronz madalya, Halil Altın JP7I Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde merit madalya, Halenur Şahin JP6 Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı kategorisinde bronz madalya, Buket Büşra Önaç JP7JP7 - Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması kategorisinde bronz madalya, Sibel Canpolat JP8 Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde gümüş madalya, Erol Salih Günçer Gençler Modern Turta (Canlı) kategorisinde bronz madalya, Enes Topyaka JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde gümüş madalya ve Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Üçüncülüğü Kupası, Mustafa Yıldız JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde gümüş madalya ve Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Üçüncülüğü Kupası, Gökalp Metan JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde gümüş madalya ve Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması Üçüncülüğü Kupası, Emre Altunay JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde bronz madalya, Şeyma Sak JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde bronz madalya, Neslihan Gamze Yüksel JP10 Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde bronz madalya, Emre Altunay, Orhan Coşkun, Buğra Özdemir JPT2 Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde gümüş madalya kazandılar.
Kaynak: İHA