Topaca'dan 'Dünya Kadınlar Günü' Mesajı

Ankara Valisi Topaca: 'Toplumumuzda kadın haklarına verilen önem ve değerin bir neticesi olarak Türk kadını, hak ve özgürlük mücadelesinde azımsanmayacak bir yol katetmiştir'.

Ankara Valisi Ercan Topaca, 'Toplumumuzda kadın haklarına verilen önem ve değerin bir neticesi olarak Türk kadını, hak ve özgürlük mücadelesinde azımsanmayacak bir yol katetmiştir.' ifadesini kullandı.

Topaca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların, ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına çok büyük katkı sunduklarını belirtti.

Kadınların ekonomik, siyasal ve sosyal hayatın içerisinde verdikleri mücadeleyle refah düzeyine ulaşılmasının da en önemli kahramanları olduklarını vurgulayan Topaca, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ülkemizde 'ana' olarak yüceltilmiş, toplumda saygın fertler olan kadınlarımız, ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için her zaman hayati bir rol üstlenmiştir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirmesi ve aile birliğinin en önemli unsuru olması nedeniyle daima özverinin, sevginin kaynağı ve sembolü olmuştur. Bu yüzden milletimiz, kadın haklarının gözetilmesi ve toplum hayatında kadının hak ettiği değeri görmesi açısından bütün insanlığa örnek olacak davranışlar sergilemektedir.'

- 'Her türlü ayrımcılığa karşı mücadele'

Topaca, Türk kadınının, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasındaki payının da unutulamayacağına değinerek, 'Kadınlarımız, savaş sonrasında da ülkenin kalkınmasında en ön saflarda yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin kalkınmasında kadının yerini ve önemini görerek 1934'te pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır. Toplumumuzda kadın haklarına verilen önem ve değerin bir neticesi olarak Türk kadını, hak ve özgürlük mücadelesinde azımsanmayacak bir yol katetmiştir.' ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde de kadınların, demokrasinin korunmasında gösterdiği kararlılık ve verdiği mücadelenin takdir edildiğini belirten Topaca, mesajında şunları kaydetti:

'Demokrasi mücadelesinde kadınların erkeklerle eşit koşullarda yer alması, yalnızca kadın haklarının gelişmesini değil, demokrasinin gelişmesini de sağlayacaktır. Geleceğimizi şekillendirmede en önemli görevleri yerine getiren kadınlarımızın hayata daha fazla, daha etkin katılmalarını sağlayacak zemini hazırlamak ve her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesile ile ilimiz ve ülkemiz genelinde kadınların sosyal hayata iştirakini artırıcı her türlü sosyo-ekonomik faaliyeti desteklediğimizi ifade ederken, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.'

Kaynak: AA