'Tebrik Çiçekleri'ni Satıp Parayı Şehit Yakınlarına Gönderdi

Batman Belediye Başkanlığı danışmanı olarak göreve başlayan Şaşmaz, kendisine tebrik için gönderilen çiçekleri bir çiçekçiye satıp gelirini 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler için Başbakanlık tarafından açılan hesaba yatırdı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy'a danışman atanan Mehmet Zeki Şaşmaz, kendisine görevinde başarılar dilemek için gönderilen çiçekleri bir çiçekçiye satarak, parayı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler için Başbakanlık tarafından açılan banka hesabına aktardı.

Batman Belediyesi Başkanlığında danışmanlık görevine başlayan Şaşmaz, 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Başbakanlık tarafından yürütülen dayanışma kampanyasına destek için böyle bir karar aldığını söyledi.

Aldığı kararın toplumun tüm kesimlere örnek olması temennisinde bulunan Şaşmaz, şöyle konuştu:

'Batman Belediyesindeki görevime başladıktan sonra eş, dost, arkadaşlar gönderdikleri çiçeklerle başarılar diledi. Odam adeta çiçek bahçesine döndü. Ancak, 15 Temmuz gecesi onca çiçeğimiz şehit edildi, yüzlercesi gazi oldu. Ben de buradaki çiçekleri nakde çevirip gelirini Başbakanlık tarafından başlatılan dayanışma kampanyasına destek olmak için açılan hesaba aktarma kararı aldım.'

Kaynak: AA