'Spor Kadınları Çocuklara İlham Oluyor' Projesi

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Sosyal Sorumluluk Platformu (SSP) kapsamındaki projelerden “Spor Kadınları Çocuklara İlham Oluyor” projesinin sponsorluk anlaşması düzenlenen törenle imzalandı.

'Spor Kadınları Çocuklara İlham Oluyor' Projesi
Sosyal Sorumluluk Platformu (SSP) kapsamındaki projelerden “Spor Kadınları Çocuklara İlham Oluyor” projesinin sponsorluk anlaşması düzenlenen törenle imzalandı. 6 Mart 2017’de gerçekleştirilen imza törenine; Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Kadınlar İçin Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği Başkanı (KAFSAD) Canan Koca ile proje sponsorlarından Keçiören Belediyesi adına Ulaştırma Müdürü Ekrem Tarım, Platin Rozet Firması adına Dilber Küçük, Simitçi Cafe adına Gürsel Yeltekin, Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını Nesrin Olgun Arslan ile davetliler katıldı.

Proje kapsamında başarı hikayelerini çocuklarla paylaşacak spor kadınlarından biri olan Nesrin Olgun Arslan “Böyle bir projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Gençlerin bizlerden ilham alarak daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, Spor Kadınları Çocuklara İlham Oluyor Projesi ile Türk sporuna katkısı olan kadınların çocuklarla bir araya getirilmesi amaçlandığı belirtilerek, proje kapsamında; sosyoekonomik ve kültürel bakımdan dezavantajlı, 14-18 yaş grubu kız ve erkek çocuklarının farklı spor disiplinlerini tanımaları ve sporun fiziksel, sosyal, zihinsel faydalarından yararlanmaları sağlanacağı ifade edildi. Sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve girişimci olarak sporda başarılara imza atan kadınların, çocuklara rol model olarak yön verecekleri proje ile Ankara’da yaşayan çocukların spor konusunda farkındalıklarının artmasının beklendiği kaydedildi. Projede yer alan isimler, sponsorluk sözleşmesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca öneme sahip olduğunu vurguladı.

5 projeye finansal destek sağlandı

İmzalanan sponsorluk anlaşması ile birlikte, Sosyal Sorumluluk Platformu’nda yer alan 28 projeden beşincisine finansal destek sağlandığının altı çizilerek, www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinden yayın yapmakta olan platformun diğer projeler için sponsor ve gönüllü arayışlarına devam ettiği belirtildi.
Kaynak: İHA