Sorgun'daki Koyun Ölümleri Araştırılıyor

Sorgun ilçesine bağlı İncesu köyünde Nazmi Ünsal'a ait 40 koyunun telef olması araştırılıyor.

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta İncesu köyünde yaşayan 65 yaşındaki Nazmi Ünsal'a ait 40 koyunun telef olması üzerine, Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün araştırma başlattığı belirtildi.

Görevli veteriner hekimler tarafından işletmede otopsi yapılarak hayvanlardan akciğer numunesi alındığı ve aynı gün içinde Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Laboratuvarına gönderildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Numune sonucu koyun keçi veba hastalığı yönünde negatif sonuç gelmiştir. Görevli veteriner hekimler tarafından hasta bir koyun alınarak Kayseri Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderilmiştir. Gerekli incelemeler devam etmekle birlikte, hayvanların genel durumlarında düzelme olduğu ve yoğun ölümlerin durduğu tespit edilmiştir. Yetiştiricilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarında gördükleri hastalıkları en kısa sürede il ve ilçe müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.'

Açıklamada, yeni doğan kuzulara koyun-keçi veba aşısı uygulandığı, ayrıca salgın hastalık ihtimaline karşı Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince köydeki tüm küçükbaş hayvanların ikinci kez aşılandığı kaydedildi.

Kaynak: AA